421
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | Intime

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές έρχεται και σε ποιες φεύγει το σκληρό lockdown

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 18:53
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|Intime

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές έρχεται και σε ποιες φεύγει το σκληρό lockdown

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 18:53

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα λόγω μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου στις τοπικές κοινότητες Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Αντίθετα, τα μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα ακόμα, καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό, στις ακόλουθες περιοχές:

  • στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και
  • στην Περιφερειακής Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα με 112 στενές επαφές.
  • Τα μέτρα παρατείνονται, επίσης, στο Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,
  • στον Δήμο Εορδαίας, καθώς και στη δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και τη δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.

Παράταση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης τόσο για τον Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, όσο και για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες περιοχές του, προκαλούν στους ειδικούς ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς, αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων.

Χθες, Πέμπτη, για παράδειγμα, υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους του δήμου για αυστηρή τήρηση των μέτρων, μιας και οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της διασποράς την επόμενη εβδομάδα θα κάνει αναγκαία ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση των περιορισμών και πιθανή άρση του click away», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί και έως την 1 Φεβρουαρίου ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον οικισμό Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στους Δήμους Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στον Δήμο Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον Δήμο Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στις περιοχές αυτές έχουν εντοπιστεί μικρά clusters (συρροές δηλαδή κρουσμάτων), ενώ τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές παρουσιάζει μικρές μεν, αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις.

«Προκειμένου να αντιστραφεί η εικόνα αυτή, απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας στις περιοχές αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...