216
| Intime

Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 18:34
|Intime

Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 18:34

Σε αυστηρή καραντίνα έχει μπει η κοινότητα Εχίνου στον δήμο Μύκης, στην Ξάνθη, λόγω της ύπαρξης υψηλού πολλαπλασιαστή μετάδοσης κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ημερήσια ενημέρωση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από σήμερα Τετάρτη στις 18:00 ως και τις 7 Απριλίου, οπότε και θα επανεξεταστεί η κατάσταση, όπως είπε.

Η παροχή σε τρόφιμα και φάρμακα για όλους τους πολίτες -και ιδίως ασθενείς και αναξιοπαθούντες- είναι εξασφαλισμένη. Η πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα, όπως και η αστυνομία που επιτηρεί τον αποκλεισμό της περιοχής. Ο στρατός θα συμβάλει με προσωπικό και μέσα στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ακόμη ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα πρόσωπα που είναι σε καραντίνα και πρέπει να παραμείνουν υπό αποκλεισμό για όσο συστήνουν οι γιατροί. Εδωσε ακόμη λεπτομέρειες για άτομα που ήλθαν από το εξωτερικό. Από αυτούς 21 είναι όσοι θα μείνουν σε καραντίνα, οι  άλλοι θα πάνε στις κατοικίες τους.

Είπε, τέλος, ότι θα υπάρχουν κάποιες ενέργειες για να υπάρξει συνεννόηση σε επίπεδο δήμων για όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...