Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές βγαίνουν από το κόκκινο, σε ποιες επιβάλλονται νέα μέτρα

Τον νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Αρκετές είναι οι περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο
Protagon Team

Τις περιοχές της χώρας που βγαίνουν από το αυστηρό lockdown, αλλά και αυτές όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί παρουσίασε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε, στο κόκκινο (αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν:
Από το κόκκινο βγαίνουν και μπαίνουν στο κίτρινο, με λιγότερα περιοριστικά μέτρα:

Οι υπόλοιπες περιοχές που ήταν στο κόκκινο παραμένουν σε αυτήν την κατηγορία, για ακόμη μία εβδομάδα. Στους Δήμους Τανάγρας και Θήβας, ενώ φαινόταν να υπάρχει μείωση, τελικά αυξήθηκαν και πάλι τα κρούσματα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ως εκ τούτου παραμένουν στο κόκκινο και αυτές.

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο βαθύ κόκκινο, βγαίνει ο Δήμος Μυκόνου και μπαίνει σε αυτό της επιδημιολογικής επιτήρησης.

Παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου:

Αναφερόμενος στην Τσικνοπέμπτη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ισχύει ό,τι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες ημέρες και δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. «Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ώστε να μη βρεθούμε τις επόμενες ημέρες με έξαρση της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.