Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες – κανένας εφησυχασμός

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές, και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Protagon Team

Η μάχη εναντίον της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε  κατηγορηματικά ότι  οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Οπως έκανε γνωστό, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται και άλλες ειδικές πτήσεις από το εξωτερικό με υγειονομικό υλικό.

«Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας. Η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερων προστίμων. Οσοι βρίσκονται σε καραντίνα, θα πρέπει να παραμείνουν στην καραντίνα για όσο χρονικό διάστημα τους έχει ζητηθεί», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι.

Σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ο υφυπουργός άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας:

«Τις επόμενες ημέρες θα το δούμε. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή. Δεν είναι ώρα για εικασίες και σενάρια. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης».

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές, και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.