258
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χαρδαλιάς: Θα περιορίζεται το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 18:43
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χαρδαλιάς: Θα περιορίζεται το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 18:43

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση της Τρίτης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε ότι «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ακόμα, ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι «δεν είμαστε στον Μάρτιο», παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη θετική πλευρά της κατάστασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μία σειρά από νέα μέτρα:

Από την Τετάρτη, απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί για να γίνονται έλεγχοι. Από την επόμενη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο για ελέγχους στην Κακαβιά, ενώ από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη καραντίνα.

Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στα εργοστάσια τροφίμων, με τη βοήθεια και του ΕΦΕΤ.

Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίων.

Θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο.