263
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη, όπου ανακοινώθηκαν τα 667 κρούσματα | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν επέτρεψε την επιστροφή οπαδών στα γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 18:31
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη, όπου ανακοινώθηκαν τα 667 κρούσματα
|INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν επέτρεψε την επιστροφή οπαδών στα γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 18:31

Τους λόγους για τους οποίους ενώ είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον υφυπουργό Αθλητισμού και την κυβέρνηση ότι θα επιτραπεί και πάλι η είσοδος των οπαδών στα γήπεδα, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 10%, αλλά μερικές ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλεσε την απόφαση, περιέγραψε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μία αλματώδης αύξηση του τελευταίου 24ώρου στα κρούσματα, για την οποία ενημερώθηκε ο κ. Μητσοτάκης, τον ανάγκασε να αλλάξει γνώμη την Τρίτη το πρωί.

«Η Super League έκανε μία εξαιρετική δουλειά, παρουσίασε μία πολύ σοβαρή πρόταση. Από το αρχικό πλάνο που κατατέθηκε υπήρξε διαβούλευση, την Παρασκευή, την Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί. Το θέμα ήταν το 5% ή 10% των φιλάθλων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και πιλοτικά η Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στους αγώνες, οι οποίοι θα ήταν τρεις μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά όμως, όσοι παρακολουθούμε τα κρούσματα σε πρώτο χρόνο και τα υπόλοιπα δεδομένα, έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα, κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό ρεκόρ που ανακοινώθηκε σήμερα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτό αξιολόγησε ο Πρωθυπουργός και αυτήν την απόφαση πήρε», είπε.

Ο ίδιος υπογράμμισε εξάλλου ότι «δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση να ανοίξουν γήπεδα σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό».

«Ο άξονας είναι η δημόσια υγεία, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο και επειδή τα αποτελέσματα είναι δυναμικά, γι’ αυτό και είναι αναμενόμενο να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...