277
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 20:19
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 20:19

Ανακοινώσεις αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας έκανε το απόγευμα της Τετάρτης σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες.

Στη Βαρυμπόμπη, παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επί τόπου επιχειρούν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, 58 οχήματα αλλά και αεροσκάφη, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων.

Στις 4 το μεσημέρι, το λιμενικό πραγματοποίησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις μεσημεριανές ώρες, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα επτά πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι τέσσερις στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev-200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Επίσης, εστάλησαν σειρά μηνυμάτων στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση προς τους πολίτες, να τηρούν τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγουν κινήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Τεράστιες προσπάθειες γίνονται, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για να περιοριστεί και το μέτωπο στο Πελόπιο, που εκτείνεται σε έκταση ενός χιλιομέτρου.

«Σήμερα διανύουμε μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας είναι το 112. Ενας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία και διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Χαλκιδική, η οποία έχει περιοριστεί. Φωτιά εκδηλώθηκε και στη Μεσσηνία. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχθηκε βοήθεια από την Κύπρο και τη Σουηδία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...