294
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο για όσους επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα | YouTube

Χαρδαλιάς: Διπλασιασμός προστίμων στα €300 για άσκοπες μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 18:28
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο για όσους επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα
|YouTube

Χαρδαλιάς: Διπλασιασμός προστίμων στα €300 για άσκοπες μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 18:28

Τον διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις, στα 300 ευρώ, σε όλη την επικράτεια, από το Μεγάλο Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Μ. Πέμπτης.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων για τις μετακινήσεις με βεβαιώσεις  Β4, για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο κωδικός Β4 που δηλώνεται στο 13033 με SMS ή εγγράφως, θα ελέγχεται σαρωτικά προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επίσης θα γίνεται εξακρίβωση σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό, ενώ  στα οχήματα θα επιτρέπεται εφεξής να επιβαίνουν μόνο δύο άτομα, οδηγός και συνοδηγός.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται κατάχρηση της εν λόγω κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό του ΙΧ και 150 ευρώ στον συνοδηγό, ενώ θα αφαιρούνται για 60 ημέρες οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Ενας στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνει εμμέσως ή και σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Λες και ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσει σε αυτούς ή σε όσους έρθουν σε επαφή, εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε στους λίγους να λειτουργούν με την αντικοινωνική συμπεριφορά τους σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας που συμμορφώνονται με τα μέτρα, διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι, αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους. [Στον αντίποδα] εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς με αφορμή τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης.

Ομοίως για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, επανέλαβε πως δεν θα πάμε στην Περιφορά του Επιταφίου, δεν θα ανάψουμε στα κοιμητήρια το καντηλάκι για τους ανθρώπους μας που «έφυγαν», καθώς για το καλό όλων τα νεκροταφεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...