229
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ.. | Intime

Χαρδαλιάς: Δεν θα μπαίνουν στη χώρα οι θετικοί στον κορονοϊό – κλείνει το Αγιον Όρος

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:15
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ..
|Intime

Χαρδαλιάς: Δεν θα μπαίνουν στη χώρα οι θετικοί στον κορονοϊό – κλείνει το Αγιον Όρος

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:15

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ..

«Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικοί στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις σε όσους δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Ορους» εξήγησε.

Αυστηρότερα μέτρα όπου δεν μειώνονται τα κρούσματα

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, από αυτά τα 7.031 (ποσοστό 42,3%), βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν 3.267, (ποσοστό 19,7%).

Στη Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχουν 1.777 (10,7%), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  1.590 (9,6%) και στη Δυτική Μακεδονία 632 (3,8%).

Οπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε πέντε από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες επτά ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...