225
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 18:23
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 18:23

Οι πτήσεις για την επιστροφή στην Ελλάδα πολιτών που ζουν σε χώρες με σοβαρό πρόβλημα από τον κορονοϊό αφορούν μόνο όσους έχουν πραγματικό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση που έγινε το Σάββατο στους δημοσιογράφους για την πορεία της επιδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν ειδικούς λόγους. «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι αυτό θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας. «Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη», σημείωσε.

Ποιοι μπορούν να έλθουν, κατά τον υφυπουργό: «Οσοι χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας. Οσοι δεν έχουν πού να μείνουν λόγω διακοπής ενοικιαστηρίου. Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση transit πτήσεων».

Πρόσθεσε: «Κανείς άλλος δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην χώρα, ειδικά άτομα που αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους, τον τόπο διαμονής τους ή να απαντήσουν αν έχουν πού να μείνουν στην Ελλάδα».

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους βάζουν οι ελληνικές Αρχές και ιδίως για το αν έχουν κάπου να μείνουν στην Ελλάδα.

Επισήμανε ακόμη ότι από την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 03:00 και ως τις 15 Απριλίου την ίδια ώρα θα διακοπούν οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, όπως και οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία αν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Εξαιρούνται πτήσεις για εμπορικούς και για ανθρωπιστικούς λόγους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...