264
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης | YouTube

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους – σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:22
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης
|YouTube

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους – σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:22

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις εικόνες που παρατηρήθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από τις τράπεζες, με δεκάδες πολίτες -κυρίως ηλικιωμένοι- να συνωστίζονται σε ουρές πολλών μέτρων.

Δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να βρίσκεται και ένας αστυνομικός, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι κάποιοι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και  τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών, από απόψε στις 20.00, η δημοτική ενότητα Μεσοποταμία του δήμου Καστοριάς.

Επιβάλλεται επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20.00 έως τις 8.00 σε πέντε δήμους της χώρας, στο πλαίσιο πρόσθετων μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθης και Μύκης.

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλές ημέρες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται:

  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (Β4) – Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη θα γίνεται μόνο από τους Δήμους.
  • Η μετάβαση σε τελετή (Β5). Επιτρέπεται η παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Η σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα επιτρέπεται να βγάζουν τα ζώα μόνο 15 λεπτά γύρω από το σπίτι.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την  προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στο Ιλιον, επειδή δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...