222
|

Χαρδαλιάς: Αυτό το Πάσχα δεν θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες και πυλωτές

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 18:28

Χαρδαλιάς: Αυτό το Πάσχα δεν θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες και πυλωτές

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 18:28

Στην τακτική ενημέρωση της Μ. Τρίτης για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε κρίσιμη τη Μεγάλη Εβδομάδα για την ανάσχεση της διασποράς του Covid-19.

H λογική ωχαδερφισμού, με μαζώξεις σε πυλωτές και ταράτσες και συγκεντρώσεις «στο σπίτι της γιαγιάς», μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα, προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς. «Ας μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όσα πετύχαμε με πολύ προσπάθεια και θυσίες όλον αυτό τον καιρό».

«Οι επιλογές μας θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα […] ας μην αφήσουμε την ανυπομονησία να θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα», τόνισε, για να επαναλάβει ότι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται.

Να μην ετοιμαζόμαστε να ανταμώσουμε γύρω από το πασχαλινό τραπέζι, διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Πρέπει να δείξουμε περισσή καρτερικότητα. [Αυτό το Πάσχα] ούτε στους συγγενείς θα πάμε, ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες και πυλωτές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 326 δειγμάτων, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός,  είναι όλα αρνητικά.

Τέλος, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...