563
Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένοι κυρίως με φορτηγά που μεταφέρουν και ξεφορτώνουν προϊόντα που έχουν αγοραστεί μέσω Internet | Shutterstock

Χάος στους δρόμους της Νέας Υόρκης από το… ηλεκτρονικό εμπόριο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 16:10
Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένοι κυρίως με φορτηγά που μεταφέρουν και ξεφορτώνουν προϊόντα που έχουν αγοραστεί μέσω Internet
|Shutterstock

Χάος στους δρόμους της Νέας Υόρκης από το… ηλεκτρονικό εμπόριο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 16:10

Η κίνηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης ήταν ανέκαθεν πυκνή και τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες προσαρμόζονταν αναλόγως σε αυτή. Όμως εδώ και λίγο καιρό η κατάσταση έχει γίνει πραγματικά αφόρητη και την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει όπως λένε οι ειδικοί το… Internet και πιο συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times η αλματώδης αύξηση στις online αγορές προϊόντων έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Νέα Υόρκη. Υπολογίζεται ότι στην αμερικανική μεγαλούπολη παραδίδονται πλέον σε ημερήσια βάση περίπου 1,5 εκ. προϊόντα τα οποία έχουν αγοραστεί μέσω Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι στα πολλά εκατομμύρια οχήματα που κυκλοφορούσαν καθημερινά στην Νέα Υόρκη προστέθηκε ένας νέος στόλος οχημάτων που ασχολείται με τις μεταφορές των προϊόντων που πωλούνται online. Εκτός από τις μεγάλες εταιρείες μεταφορών στην Νέα Υόρκη ξεφυτρώνουν συνεχώς νέες εταιρείες που θέλουν κομμάτι της τεράστιας και συνεχώς αυξανόμενης πίτας των μεταφορών προϊόντων που έχουν αγοραστεί μέσω Internet.

Οι δρόμοι στην Νέα Υόρκη ήταν πάντοτε γεμάτοι κίνηση αλλά οι μεταφορές προϊόντων που αγοράζονται online όπως φαίνεται αρχίζουν να δημιουργούν μια πολύ ανησυχητική κατάσταση

Εκτός από την αύξηση του αριθμού των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της Νέας Υόρκης ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι ότι τα οχήματα που μεταφέρουν τα προϊόντα που έχουν αγοραστεί μέσω Internet για να κάνουν τις παραδόσεις διπλοπαρκάρουν ή παρκάρουν πάνω στις λωρίδες που κινούνται λεωφορεία και ποδήλατα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα οχήματα των δύο μεγαλύτερων εταιρειών μεταφορών που δρουν στην Νέα Υόρκη, η Fedex και η UPS, πήραν το 2018 περισσότερες από 470 χιλιάδες κλήσεις! Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 34% σε σχέση με τις κλήσεις που έπαιρναν τα οχήματα των δύο εταιρειών πριν από μια πενταετία. Οι μελέτες δείχνουν ότι στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Νέας Υόρκης η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ολοένα και μικρότερη ταχύτητα. Στην γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον που ενώνει την Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσι τα οχήματα κινούνται με ταχύτητες περίπου 35 χλμ./ώρα όταν πριν από λίγα χρόνια τα οχήματα κινούνταν εκεί με ταχύτητες περίπου 55 χλμ./ώρα. Μάλιστα η συγκεκριμένη γέφυρα θεωρείται πλέον η γέφυρα με την μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων στις ΗΠΑ.

Μπορεί εμείς να κάνουμε απλά μερικά κλικ για να αγοράσουμε κάποιο προϊόν μέσω του Internet αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην αύξηση της κίνησης στους δρόμους

Μια ακόμη σημαντική πτυχή του προβλήματος είναι ότι η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου υποχρεώνει τις εταιρείες που πωλούν προϊόντα μέσω Internet να δημιουργούν μέσα στην Νέα Υόρκη ολοένα και περισσότερες και ολοένα και πιο μεγάλες αποθήκες σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα σημεία αυτά αλλά και οι γύρω περιοχές αναμένεται σύντομα να υποφέρουν από την παρουσία των εκατοντάδων ή και χιλιάδων φορτηγών που θα κινούνται εκεί όλη την μέρα για να φορτώνουν τα προϊόντα που πρέπει να μεταφέρουν.

Με δεδομένο ότι ο ρυθμός πωλήσεων προϊόντων μέσω του Internet θα αυξάνεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια, απόρροια και της ύπαρξης πλέον των smartphones και των tablets που επιτρέπουν σε κάποιον να αγοράζει κάτι όποτε θέλει όπου και αν βρίσκεται, το πρόβλημα της μεταφοράς και παράδοσης αυτών των προϊόντων θα διογκώνεται όχι μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα παγκοσμίως και αναζητούνται πλέον κάποιες ιδέες που να βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...