453
Σαν ψεύτικα παιχνίδια παρέσυραν οι άνεμοι τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους της Ολλανδίας και της Γερμανίας | Twitter

Χάος στην Ευρώπη από τη «Φρειδερίκη»: Πεζοί και οχήματα στο έλεος των ανέμων [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 12:22
Σαν ψεύτικα παιχνίδια παρέσυραν οι άνεμοι τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους της Ολλανδίας και της Γερμανίας
|Twitter

Χάος στην Ευρώπη από τη «Φρειδερίκη»: Πεζοί και οχήματα στο έλεος των ανέμων [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 12:22

Φονικό είναι το πέρασμα της καταιγίδας «Φρειδερίκη» από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Λόγω των ισχυρότατων ανέμων που σαρώνουν Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία – με ριπές που ξεπερνούν ακόμα και τα 200 χλμ/ώρα- διεκόπησαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις. Στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές με φορτηγά να παρασύρονται και να ανατρέπονται από τους σφοδρούς ανέμους, ενώ στην Ολλανδία οι πεζοί μετά βίας μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους (ενδεικτικά είναι τα βίντεο από το ΒΒC και το Deutsche Welle κάτω).

Hurricane-strength winds batter the Netherlands

A storm has been causing chaos across northern Europe. In the Netherlands the winds were so strong that people struggled to stay on their feet.bbc.in/2FVm3SQ

Geplaatst door BBC News op Donderdag 18 januari 2018

Εννέα νεκροί

Η καταιγίδα που σαρώνει από την Πέμπτη τη βόρεια Ευρώπη έχει ήδη αφήσει πίσω της εννέα νεκρούς  εκ των οποίων οι έξι στη Γερμανία. Ανάμεσά τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα τα οποία συνδέονταν με την καταιγίδα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας 59χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο στο Έμεριχ-Έλτεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Δύο πυροσβέστες, ένας στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ένας στη Θουριγγία σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης και ένας οδηγός νταλίκας, 68 ετών, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνδέεται με την καταιγίδα.

Στο Βρανδεμβούργο, 120 χιλιόμετρα νότια το Βερολίνου, οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε από σφοδρή ριπή ανέμου. Στα θύματα της «Φρειδερίκης» προστέθηκε ένας ακόμα οδηγός 61 ετών που έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω σε φορτηγό στην περιοχή του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας.

42201618_303

Στην Ολλανδία δύο άνδρες, 62 ετών και οι δύο, σκοτώθηκαν από την πτώση δέντρων στο Τσβέλε και το Ένσεντε και στο Βέλγιο οδηγός έχασε τη ζωή του όταν δέντρο έπεσε πάνω στο όχημά του, στα νότια προάστια των Βρυξελλών.

Χάος στις συγκοινωνίες

Η «Φρειδερίκη», που στη Γαλλία και στο Βέλγιο αποκαλείται «Ντέιβιντ», κατευθύνεται πλέον προς την ανατολική Γερμανία με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 130 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες. Στη Γερμανία οι υπερταχείες ICE κυκλοφορούν κανονικά μόνο στα νότια της χώρας,  ανακοίνωσε η Deutsche Bahn, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στον ορεινό όγκο του Χαρτς, στην κεντρική Γερμανία, καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 203 χιλιομέτρων.

Στην Ολλανδία η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μερικώς, όπως και στο Βέλγιο. Τα τραίνα Thalys που συνδέουν τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, έφταναν την Πέμπη μόνο μέχρι τις Βρυξέλλες.

Το πρωί στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχουν φθάσει τις 320). Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξηλώθηκε η στέγη τερματικού σταθμού του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να κλείσουν δύο αίθουσες αναχωρήσεων. Ακυρώσεις υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Μονάχου στη Γερμανία.

Εικόνες από χολιγουντιανή ταινία καταστροφής και στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της κεντρικής Ευρώπης, όπου 66 φορτηγά παρασύρθηκαν και ανατράπηκαν από τους σφοδρούς ανέμους.

9342382-3x2-700x467

Στη βόρεια Γαλλία περίπου 3.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...