240
Μια εικόνα του συνωστισμού στο αεροδρόμιο της Ρόδου το βράδυ του Σαββάτου | Twitter

Χάος σε Ρόδο και Κανάρια από βρετανούς τουρίστες της τελευταίας στιγμής

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 14:12
Μια εικόνα του συνωστισμού στο αεροδρόμιο της Ρόδου το βράδυ του Σαββάτου
|Twitter

Χάος σε Ρόδο και Κανάρια από βρετανούς τουρίστες της τελευταίας στιγμής

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 14:12

Στο κυνήγι των «πράσινων διακοπών» έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι Βρετανοί, όχι για να ικανοποιήσουν τις οικολογικές ανησυχίες τους, αλλά για να μεταβούν στα λίγα μέρη που χαρακτηρίζονται από το Λονδίνο «πράσινα», άρα (σχετικά) καθαρά από κορονοϊό.

Τα ελληνικά νησιά και η Ισπανία έχουν δει ένα κύμα ταξιδιωτών που εκμεταλλεύονται τις καλές ημέρες του φθινοπώρου. Ωστόσο, φαίνεται ότι φεύγουν με τον υγειονομικά χειρότερο τρόπο.

Στη Ρόδο, η κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου ήταν χαοτική, ανέφερε η Telegraph που επικαλέστηκε μαρτυρίες βρετανών ταξιδιωτών.

Δέκα πτήσεις επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη Βρετανία μέσα σε λίγες ώρες, ενώ οι αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου ήταν ασφυκτικά γεμάτες από επιβάτες. Ο χώρος δεν είχε κλιματισμό και τα μέτρα τήρησης αποστάσεων απλώς δεν τηρούνταν. Η ένταση έφερε μάλιστα και κάποιους καβγάδες.

«Κανένας δεν ξέρει πού πηγαίνει και τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχει έλεγχος», έγραψε βρετανή τουρίστρια στο Twitter.

Αλλοι ταξιδιώτες επέρριπταν ευθύνες στην κυβέρνηση Τζόνσον, για την πολιτική της σχετικά με την καραντίνα, όπως και στις ταξιδιωτικές εταιρείες: «Οταν υπάρχουν τόσο λίγα μέρη να πας διακοπές, είναι αναπόφευκτο οι εταιρείες να τους ρίξουν όλους σε μικρές περιοχές, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», έλεγαν.

Ταξίδι της τελευταίας στιγμής στα Κανάρια έκλεισαν πολλοί Βρετανοί, μετά την απόφαση του Λονδίνου, την Πέμπτη, να εντάξει τα ισπανικά νησιά στη λίστα των περιοχών που εξαιρούνται από την καραντίνα. Μέσα σε λίγες ώρες, 5.500 άνθρωποι έκλεισαν ηλεκτρονικά διακοπές στα Κανάρια, από μία μόνο εταιρεία, φέρνοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους τουριστικούς πράκτορες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...