232
Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται σίγουρα μάσκα, σε κλειστούς θα εξεταστεί κατά περίπτωση | Reuters

«Χάος» με τις οδηγίες για τις μάσκες – Τι συνέστησε ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:58
Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται σίγουρα μάσκα, σε κλειστούς θα εξεταστεί κατά περίπτωση
|Reuters

«Χάος» με τις οδηγίες για τις μάσκες – Τι συνέστησε ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:58

Στο μεγάλο θέμα που προβληματίζει πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τη χρήση μάσκας, το οποίο έχει προκαλέσει διχογνωμίες στην επιστημονική κοινότητα, αναφέρθηκε το Σάββατο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε εμείς στη χώρα μας είναι μικρό το όφελος από τη χρήση της μάσκας, καθώς μπορεί να μολυνθούν πολίτες υγιείς λόγω κακής χρήσης των προστατευτικών μέσων από άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πώς «κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε το Σάββατο την εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου στις ΗΠΑ, ακόμη και από κασκόλ ή μπλούζα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε πως «μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε».

Μάλιστα επισήμανε πως το «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, και όταν το βγάζω ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν.

Βέβαια ο κ. Τσιόδρας επισήμανε με έμφαση πώς ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...