227
Πιτ Μπούτιτζιτζ και Μπέρνι Σάντερς: προηγούνταν στην Αϊοβα συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 26% περίπου ο καθένας, όταν ήρθε η εντολή της επανακατραμέτησης | Τwitter

Χαμός στην Αϊοβα: το Δημοκρατικό Κόμμα διέταξε επανακαταμέτρηση

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 21:18
Πιτ Μπούτιτζιτζ και Μπέρνι Σάντερς: προηγούνταν στην Αϊοβα συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 26% περίπου ο καθένας, όταν ήρθε η εντολή της επανακατραμέτησης
|Τwitter

Χαμός στην Αϊοβα: το Δημοκρατικό Κόμμα διέταξε επανακαταμέτρηση

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 21:18

Από το πρωί φαίνεται η καλή ημέρα – και οι παροιμίες σπανίως ακυρώνονται από τη ζωή.

Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η διαδικασία των προκριματικών αναμετρήσεων των Δημοκρατικών, που ξεκίνησε από την Αϊοβα πολύ άσχημα, με προβλήματα στην καταμέτρηση των ψήφων. Καθώς προχώρησαν οι ώρες και πήρε να… νυχτώνει, η σοφή παροιμία επιβεβαιώθηκε: αφού τα προβλήματα δεν λύθηκαν, η καταμέτρηση θα επαναληφθεί.

Αυτή ήταν η απόφαση του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών Τομ Πέρεζ  ο οποίος μπάφιασε από τις καθυστερήσεις και τα λάθη.

Ο Πέρεζ ως πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ζήτησε την άμεση επανεξέταση των αποτελεσμάτων στην Αϊοβα, επιμηκύνοντας έτι περαιτέρω την ήδη καθυστερημένη διαδικασία.

«Αρκετά, φτάνει!» έγραψε στο Twitter.


«Υπό το πρίσμα των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του σχεδίου επιλογής των αντιπροσώπων και για να εξασφαλίσω την εμπιστοσύνη του κοινού στα αποτελέσματα, καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα της Αϊοβα να ξεκινήσει αμέσως την επανακαταμέτρηση».

Η εντολή του Πέρεζ ήλθε μετά την τριήμερη καθυστέρηση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων.

Πριν από την ανακοίνωσή του, οι Πιτ Μπούτιτζιτζ και Μπέρνι Σάντερς συγκέντρωναν ένα 26%, περίπου, σε ψήφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...