432
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ψέγει την τοποθέτηση Τσίπρα από τα κυβερνητικά έδρανα | INTIMEnews

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Δεν βρήκατε ούτε λέξη για όσα «τράβηξαν» οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:38
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ψέγει την τοποθέτηση Τσίπρα από τα κυβερνητικά έδρανα
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Δεν βρήκατε ούτε λέξη για όσα «τράβηξαν» οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:38

Αναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όταν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε, σε έντονα δηκτικό ύφος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για όσα καταλόγισε νωρίτερα στην κυβέρνηση περί «εθνικού διχασμού» κ.ά., με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο.

Αφού ζήτησε ειρωνικά συγγνώμη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για το γεγονός ότι τα έδρανα τα κυβερνητικά είναι ελλείποντα σήμερα, διότι αυτήν την ώρα συντελείται το από μακρού χρόνου προγραμματισθέν και ανακοινωθέν υπουργικό συμβούλιο – γιατί το υπουργικό συμβούλιο προφανώς ήταν μια λέξη άγνωστη στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά τούτο δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια σύμπτωση», ο κ. Γεραπετρίτης παρατήρησε αρχικά πως δεν άκουσε λέξη αυτοκριτικής από τον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι το Ασφαλιστικό που ήρθε επί ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε από όλες τις πλευρές αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή δεν είχε καμία ανταποδοτικότητα και δεν έφερε καμία ισότητα.

Εκεί όμως που ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι, ήταν όταν ο υπουργός σημείωσε ότι από το σύνολο της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρξε ούτε καν αναφορά στα όσα υπέμειναν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε Χίο και Μυτιλήνη.

«Δεν άκουσα μία λέξη, και θα μου επιτρέψετε μετά λόγου γνώσεως να επισημάνω ότι αυτό θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά υποβαθμιστικό για το κοινοβούλιο, δεν άκουσα μία λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, οποίοι υπέστησαν βίαιη και άνανδρη βεβήλωση τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με φωνές και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

Τα «κάτσε κάτω», «μη μιλάς εσύ», «ψευτοεπαναστάτες» και άλλες τέτοιες εκφράσεις κοινοβουλευτικού πολιτισμού, ακούγονταν για αρκετή ώρα, με τον Πρόεδρο της Βουλής να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε όλη τη βία, η οποία όμως προωθήθηκε από τις κινήσεις της κυβέρνησης», τόνισε παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τον κ. Γεραπετρίτη να… βαθμολογήσει την κυβέρνηση για τον ανθρωπισμό της, που «έβγαλε τον ΑΜΚΑ από τα παιδάκια» και τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων «για να μην υπάρχουν ιώσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι τα Σώματα Ασφαλείας δεν αποσύρθηκαν από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, απλώς –υποστήριξε– ολοκληρώθηκε το έργο τους, προκαλώντας εκ νέου τη θυμηδία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενίσχυσαν τις Ενοπλες Δυνάμεις, που έκαναν τις πρώτες ισοπεδώσεις ώστε να έρθει ο ανάδοχος για το έργο», εξήγησε, ενώ αναφορικά με τον βαθμό που παίρνει η κυβέρνηση για το σχέδιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικής ροής, αρκέστηκε να πει ότι δέχεται τη βαθμολογία «που μας βάζει ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...