492
Ο Αντριάν Κατνάν έχει τη στήριξη του αρχηγού της Αριστεράς ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών βίας απέναντι στη σύζυγό του | By Jean-Luc Hauser / Wikimedia

«Χαμός» στη Γαλλία: Ο Μελανσόν στηρίζει πολιτικό που… χτύπησε τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:58
Ο Αντριάν Κατνάν έχει τη στήριξη του αρχηγού της Αριστεράς ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών βίας απέναντι στη σύζυγό του
|By Jean-Luc Hauser / Wikimedia

«Χαμός» στη Γαλλία: Ο Μελανσόν στηρίζει πολιτικό που… χτύπησε τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:58

Εντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η ανάρτηση του ηγέτη της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν στο Twitter με την οποία στηρίζει μέλος του κόμματός του που σήκωσε… χέρι στη γυναίκα του.

Ο Αντριάν Κατνάν 32 ετών, δήλωσε δημοσίως ότι χαστούκισε τη σύζυγό του όταν καυγάδισαν στο σπίτι. Ο Κατνάν, ο οποίος θεωρήθηκε ο διάδοχος του Μελανσόν, βρήκε την απόλυτη στήριξη του αριστερού ηγέτη, ο οποίος έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «χαιρετίζει την αξιοπρέπεια και το κουράγιο του και ότι του εκφράζει την εμπιστοσύνη και τη… στοργή του.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά σοκαριστική» η δήλωση (μέσω της ανάρτησης) του αρχηγού των «Ανυπότακτων Γάλλων» (La France insoumise) και ότι με αυτά που λέει «ευτελίζει την ενδοοικογενειακή βία».

Αλλά και μία άλλη βουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», η Σοφία Σικιρού, εξήρε την «ειλικρίνεια και την αυτοθυσία» του Κατνάν και ζήτησε να αφήσει ο κόσμος το ζευγάρι στην ησυχία του.

Αυτή η υποστήριξη προκάλεσε τη σφοδρή κριτική των φεμινιστριών και των ακτιβιστών κατά της ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία.

Η Αν-Σεσίλ Μελφέρ, πρόεδρος του Fondation des Femmes (Ιδρυμα για τις Γυναίκες) είπε ότι ο Μελανσόν και όσοι υποστηρίζουν τέτοια περιστατικά πρέπει να ενημερωθούν για τη συζυγική βία. «Αυτό δεν είναι καυγάς, σύγκρουση, είναι βία», είπε στην Telegraph.

«Το tweet του Μελανσόν ήρθε από έναν άλλο κόσμο», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένη και η γερουσιαστής των Πρασίνων, Μελανί Βογκέλ, προσθέτοντας ότι η βία απέναντι στις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα και κανένα από αυτά δεν είναι αποδεκτό.

Η δημοτική σύμβουλος του Παρισιού, Ραφαέλ Ρεμ;i Λελέ είπε ενοχλημένη ότι «ο Μελανσόν δεν ανέφερε τίποτε για το θύμα. Δείχνει ότι η απέχθεια και το μίσος κατά των γυναικών έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ αυτά που λένε τα θύματα».

Την παραίτησή του Κατνάν ζητούν πολλοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών και η «Πράσινη» βουλευτής Σαντρίν Ρουσό.

Αργότερα, ο Μελανσόν προσπάθησε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι «ένα χαστούκι είναι πάντα απαράδεκτο», αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ο Αντριάν Κατνάν παραιτήθηκε από τα κομματικά αξιώματα και παραμένει απλώς βουλευτής, η πολιτική του σταδιοδρομία όμως κρέμεται τώρα από μια κλωστή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...