649
Το χαλάκι εισόδου που έχουν φτιάξει γυναίκες πρόσφυγες εκτίθεται στο προσωρινό κατάστημα του Banksy | REUTERS

Χαλάκια που έχουν φτιάξει πρόσφυγες στην Ελλάδα πουλά ο Banksy

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 12:48
Το χαλάκι εισόδου που έχουν φτιάξει γυναίκες πρόσφυγες εκτίθεται στο προσωρινό κατάστημα του Banksy
|REUTERS

Χαλάκια που έχουν φτιάξει πρόσφυγες στην Ελλάδα πουλά ο Banksy

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 12:48

Χαλάκια εισόδου που έχουν φτιάξει γυναίκες πρόσφυγες σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα πουλά ο Banksy στο καινούργιο του ηλεκτρονικό κατάστημα.

Είναι ένα μόνο από τα δεκάδες αντικείμενα και πρωτότυπα έργα τέχνης που περιλαμβάνει το κατάστημα Gross Domestic Product, όπως ονομάζεται. Πολλά από αυτά, είναι έργα του ίδιου του καλλιτέχνη.

Μεταξοτυπία του περίφημου έργου του Banksy, ενός νέου που πετά ένα μπουκέτο λουλούδια -αντί για πέτρες- σε διαδήλωση, πωλείται στο κατάστημα έναντι 750 λιρών

Για να τα αποκτήσει κάποιος όμως, πρέπει να απαντήσει σε μια ερώτηση στην ιστοσελίδα και να εξηγήσει γιατί η τέχνη είναι σημαντική.  Ο λόγος είναι ότι ο διάσημος καλλιτέχνης θέλει να αποκλείσει τους έμπορους τέχνης που θα θελήσουν να μεταπωλήσουν τα προϊόντα.

Μία από τις γωνιές του καταστήματος-βιτρίνα που λειτούργησε για λίγες ημέρες

«Ενας ανεξάρτητος κριτής θα εξετάσει τις απαντήσεις και θα επιλέξει εκείνες που θεωρεί ότι είναι οι πιο εύστοχες και πρωτότυπες», λέει. «Παρακαλώ αγοράστε ένα αντικείμενο επειδή σας αρέσει, όχι επειδή νομίζετε ότι είναι μια καλή επένδυση».

Η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη. Το κατάστημα Gross Domestic Product (ΑΕΠ – Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν), όπως ονομάστηκε το κατάστημα, άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο εβδομάδες στο Λονδίνο ώστε να μπορέσουν να δουν από κοντά οι ενδιαφερόμενοι τα αντικείμενα προς πώληση.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να περιεργαστεί τα αντικείμενα προς πώλησην), αποκαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Λονδίνο και ήταν ουσιαστικά η βιτρίνα για τα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα πλέον online.

Τα χαλάκια έχουν κεντημένη τη λέξη «Welcome» από υλικό που προέρχεται από σωσίβια προσφύγων και κοστίζουν 500 λίρες. Τα έσοδα θα δοθούν σε σκοπούς ενίσχυσης των προσφύγων.

Η καταχώρηση για το χαλάκι στο ηλεκτρονικό κατάστημα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. I’m opening a shop. It’s called Gross Domestic Product™. It sells art, homewares and disappointment. . . . www.GrossDomesticProduct.com #Balaclavalamp

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...