209
Τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων, στο Αμστερνταμ | REUTERS/Piroschka van de Wouw

ΕΜΑ: «Χάκερ παραποίησαν τα email μας για τα εμβόλια»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 21:11
Τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων, στο Αμστερνταμ
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

ΕΜΑ: «Χάκερ παραποίησαν τα email μας για τα εμβόλια»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 21:11

Οι χάκερ που έκλεψαν δεδομένα για τα εμβόλια του κορονοϊού από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ), στις αρχές Δεκεμβρίου, παραποίησαν τα emails προτού τα διασπείρουν online, ώστε να εγείρουν αμφιβολίες όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων.

Σύμφωνα με την ΕΜΑ, τα δεδομένα διέρρευσαν στο Διαδίκτυο από τους χάκερ, οι οποίοι όμως πρώτα άλλαξαν το περιεχόμενο των emails.

«Τα έγγραφα έχουν παραποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια» ανέφερε χαρακτηριστικά η ΕΜΑ.

Αυτή την απάντηση έδωσε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή στα δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ. Στη Γαλλία παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο.

Η ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι οι άδειες κυκλοφορίας για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna χορηγήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου αντίστοιχα «μετά από ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση».

Η ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι «παρά τον επείγοντα χαρακτήρα, υπήρχε πάντοτε συναίνεση σε ολόκληρη την ΕΕ να μη συμβιβαστούν τα πρότυπα υψηλής ποιότητας και βασιζόταν στη δύναμη των επιστημονικών στοιχείων για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου και τίποτα άλλο».

Οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων έχουν αντιμετωπίσει μπαράζ επιθέσεων χάκερ τους τελευταίους μήνες που έχουν στόχο τα δεδομένα τους, όπως για παράδειγμα, η AstraZeneca που δέχθηκε πρόσφατα την επίθεση βορειοκορεατών χάκερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...