450
Στιγμιότυπο από την πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τους Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Intimenews

Ωρα Αποφάσεων: «Ολέθριο δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα capital controls»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:20
Στιγμιότυπο από την πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τους Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Intimenews

Ωρα Αποφάσεων: «Ολέθριο δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα capital controls»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:20

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που επιβλήθηκε το σκληρό μέτρο των capital controls στη χώρα μας και, βασικά, στις ζωές μας.

Η «Ωρα αποφάσεων» κάνει έναν απολογισμό με αφορμή αυτή τη θλιβερή επέτειο και θέτει τη δική της άποψη για το ποιος ευθύνεται, όπως και το τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Ακόμη, χαρακτηρίζει ως φτηνό τέχνασμα τις κατά καιρούς εξαγγελίες της Κυβέρνησης για «επικείμενη χαλάρωση» των capital controls και τονίζει ότι ο μόνος δρόμος για την αγορά και την επιστροφή της αξιοπιστίας είναι η οριστική άρση των capital controls.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωσή της.

«Η συμπλήρωση δύο χρόνων από την επιβολή των capital controls είναι άλλη μια θλιβερή επέτειος για τη χώρα μας. Τα αποτελέσματά της, επώδυνα για την πλειοψηφία των πολιτών, υπενθυμίζουν καθημερινά ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας. 

Η καταστροφική απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες και να εγκατασταθούν τα capital controls υπήρξε αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής και ανερμάτιστης συμπεριφοράς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τους εταίρους και δανειστές με τη “διαπραγμάτευση” Τσίπρα – Βαρουφάκη. Απόφαση που επιχειρήθηκε, επιτυχώς την πρώτη περίοδο, να φορτωθεί στους “κακούς” και “εκδικητικούς” δανειστές, η οποία, όμως, όπως όλοι πια γνωρίζουν, βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τα capital controls επέφεραν οδυνηρό χτύπημα στην ελληνική παραγωγή και τις προσπάθειες εξωστρέφειάς της. Εξαιτίας τους, χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, ενώ χιλιάδες ακόμα πασχίζουν να επιβιώσουν με αμφίβολα αποτελέσματα. Το εμπόριο συρρικνώθηκε, οι εξαγωγές κατέρρευσαν και η φερεγγυότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό δοκιμάστηκε. Την ίδια ώρα, η ταλαιπωρία και η ανασφάλεια έγιναν καθημερινότητα για εκατομμύρια συμπολίτες μας που πειραματίζονται με νέες μεθόδους αποδοχής και διενέργειας πληρωμών.

Η ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απεδείχθη εξίσου καταστροφική για το Δημόσιο. Η απώλεια της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στις Τράπεζες, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στέρησε τη χώρα από καθαρά έσοδα στα ταμεία αλλά και από τη δυνατότητα μείωσης του χρέους. Συνεχίζει δε να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και επομένως τον εφιάλτη για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που βλέπουν ότι δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές.

Οι κατά καιρούς εξαγγελίες της κυβέρνησης για “επικείμενη χαλάρωση” των capital controls δεν είναι παρά ένα ακόμα φτηνό τέχνασμα για να διασκεδάσει το κοινό αίσθημα και να χαϊδέψει, με την πολυδιαφημισμένη πλην εντελώς απαξιωμένη επικοινωνιακά “ελπίδα”, όσους αναζητούν ένα ψήγμα καλής είδησης. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναταχθεί με εξαγγελίες και μεσοβέζικες λύσεις. Μόνος δρόμος για την αγορά και την επιστροφή της αξιοπιστίας είναι η οριστική άρση των capital controls. Αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα και διάθεση για την πραγματοποίηση σοβαρών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.

Αυτές, όμως, οι προϋποθέσεις είναι αδύνατο να υπάρξουν από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...