220
Στα σκαλιά της Οπερας του Σίδνεϊ κάθονται μόνο δύο άτομα, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αλλά όχι στις μέρες του κορονοϊού | REUTERS/Loren Elliott

Wifi θα παρακολουθεί τις αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 17:29
Στα σκαλιά της Οπερας του Σίδνεϊ κάθονται μόνο δύο άτομα, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αλλά όχι στις μέρες του κορονοϊού
|REUTERS/Loren Elliott

Wifi θα παρακολουθεί τις αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 17:29

Μία πρωτότυπη  ιδέα είχαν επιχειρηματίες στην Αυστραλία για την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, που προστατεύουν από την ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού. Πρότειναν οι εργαζόμενοι, τουλάχιστον μέσα στα γραφεία τους, να παρακολουθούνται για την τήρηση της απόστασης που θα έχουν μεταξύ τους από το ασύρματο δίκτυο (wifi).

Σύμφωνα με την Λίζα Μάγια, σύμβουλο λύσεων στην εταιρεία ακινήτων Cushman & Wakefield, οι «χάρτες θερμότητας» που βασίζονται στα δεδομένα ασύρματης σύνδεσης Διαδικτύου, θα μπορούσαν να ενημερώνουν τους εργοδότες για το εάν κάποιος υπάλληλος πλησίαζε ανάρμοστα κάποιον άλλον.

Στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, ενόψει της επιστροφής αρκετών εργαζόμενων την Παρασκευή στις δουλειές τους, σχολίασαν ότι η «εμπειρία θα είναι διαφορετική».

Ο λόγος είναι ότι όπως και στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσέρχονται στους χώρους εργασίας διαφορετικές ώρες, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  «Δεν θέλουμε ούτε στα ασανσέρ να υπάρξει συνωστισμός», είπε ο Μπρένταν Μέρφι, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας.

Για την ίδια χώρα τα μέτρα προβλέπουν μεγάλη μείωση του αριθμού των συσκέψεων με φυσική παρουσία, αλλά διατήρησή τους με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και επαναδημιουργία κλειστών γραφείων αντί των ανοιχτών χώρων που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

«Η καμπύλη που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα, είναι η επιστροφή στην εργασία ενός εκατομμυρίου Αυστραλών», δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...