251
Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου (η φωτογραφία είναι από τις 18 Φεβρουαρίου) | Portuguese Navy (Marinha Portuguesa)/Handout via REUTERS

Στον βυθό των Αζορών χιλιάδες αυτοκίνητα – Βυθίστηκε το πλοίο με τις 1.100 Porsche

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 17:32
Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου (η φωτογραφία είναι από τις 18 Φεβρουαρίου)
|Portuguese Navy (Marinha Portuguesa)/Handout via REUTERS

Στον βυθό των Αζορών χιλιάδες αυτοκίνητα – Βυθίστηκε το πλοίο με τις 1.100 Porsche

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 17:32

Ενας υγρός τάφος για ένα πολύτιμο φορτίου. Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε 4.000 αυτοκίνητα –τα περισσότερα της Volkswagen, αλλά επίσης και Porsche και Bentley– και είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έπλεε στα ανοιχτά των Αζορών, τελικά βυθίστηκε, ανέφερε το Λιμενικό της Πορτογαλίας.

Το υπό σημαία Παναμά «Felicity Ace» βυθίστηκε την Τρίτη σε απόσταση περίπου 46 χιλιομέτρων από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Πορτογαλίας.

Η βύθιση του πλοίου, το οποίο είχε χάσει την ευστάθειά του, έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη ρυμούλκησή του. Το βάθος της θάλασσας στο σημείο του ναυαγίου φτάνει τα 3.500 μέτρα, ανέφερε το BBC.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο θηριώδες «Felicity Ace» στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ κατευθυνόταν από τη Γερμανία στις ΗΠΑ. Τα 22 μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από πετρελαιοφόρο που άλλαξε την πορεία του για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί Φαϊάλ των Αζορών.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά που έκαιγε για ημέρες προκλήθηκε από μπαταρίες λιθίου, όμως η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, η ζημιά στα οχήματα καλύπτεται από την ασφάλεια, το ύψος της οποίας φτάνει τα 155 εκατ. δολάρια. Η Bentley επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μετέφερε 189 δικά της οχήματα ενώ η Porsche ανέφερε ότι τα δικά της ήταν περίπου 1.100!

Το Λιμενικό ανέφερε ότι στο σημείο του ναυαγίου υπάρχουν «συντρίμμια και κατάλοιπα πετρελαίου» τα οποία παρακολουθούνται. Αν και δεν υπάρχει διαρροή, είναι πιθανό ότι οι δεξαμενές των καυσίμων θα επηρεαστούν από το μεγάλο βάθος στο οποίο βρίσκεται το ναυάγιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...