213
Ο Γιάννης Βρούτσης | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Βρούτσης: Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 15:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/10/2018 19:26
Ο Γιάννης Βρούτσης
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Βρούτσης: Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 15:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/10/2018 19:26

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Τόνισε ότι ήδη οι νέες συντάξεις είναι κατά 35% χαμηλότερες, και σημείωσε πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη αν εφαρμοστούν οι αχρείαστες- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- περικοπές από 1ης Ιανουαρίου 2019, κάτι που όπως είπε απεύχεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι παράλληλα με την μείωση του αφορολογήτου οι συνταξιούχοι θα χάσουν τρεις συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μισθό.

Με αφορμή εξάλλου τη νέα δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με την οποία μετατίθεται για άλλη μία φορά η απονομή των εκκρεμών συντάξεων, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ότι η ιδία η υπουργός αυτοδιαψεύδεται μεταθέτοντας την ημερομηνία που η ιδία θέτει κάθε φορά.

«Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις» επισήμανε τέλος κ. Βρούτσης.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον Γιάννη Βρούτη, τον κατηγορεί για «θράσος» και υπογραμμίζει ότι «τα ψέματά του πρέπει να τελειώσουν».

«Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος, για να τολμά να κάνει αναφορές στις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο. Κάποια στιγμή, όμως, τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...