165
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βρούτσης: Κανένα σχέδιο πώλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία σε funds

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 19:53
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βρούτσης: Κανένα σχέδιο πώλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία σε funds

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 19:53

Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε σχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία σε funds.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Το Reuters έκανε λόγο για σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία σε funds, προκειμένου να λάβει ρευστότητα και να βελτιώσει τη γενική εισπραξιμότητα των οφειλών.

Όπως σημειώνεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να αυξήσει την εισροή επενδύσεων και να βελτιώσει τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει και αφορούν τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των «κόκκινων» δανείων που «πλήττουν» τον τραπεζικό κλάδο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξορθολογίσει τους ισολογισμούς ασφαλιστικών οργανισμών ώστε να ενισχύσει τη βιωσιμότητά τους.

«Υπάρχει μια στρατηγική να πωληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία, τις οποίες το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν κατάφερε να συλλέξει τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...