274
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης | George Vitsaras / SOOC

Βρούτσης: Είναι ψέμα η μείωση μισθού κατά 50% – τι σημαίνει η εκ περιτροπής εργασία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 11:08
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
|George Vitsaras / SOOC

Βρούτσης: Είναι ψέμα η μείωση μισθού κατά 50% – τι σημαίνει η εκ περιτροπής εργασία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 11:08

Τα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων συνδυάζονται με την ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνδυάζει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην εκ περιτροπής απασχόληση για την οποία είπε κατηγορηματικά πως θα ισχύσει για έναν ή δύο μήνες «όσο κρατήσει η κρίση» για τις υπό κατάρρευση επιχειρήσεις και μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Πρόσθεσε ότι θα σήμερα Σάββατο θα εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος της ΠΝΠ που θα περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες.

Για την μείωση του μισθού κατά 50%, στην οποία έχει αναφερθεί η αντιπολίτευση, είπε ότι «δεν λέει πουθενά» κάτι τέτοιο. Η μείωση μισθού που βάζει η αντιπολίτευση «είναι κάτι αυθαίρετο, πρόκειται για ψέμα», είπε ο υπουργός. Διευκρίνισε ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην ΠΝΠ.

Αντιθέτως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία που υπάρχει από το 1990.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες. Εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος «για να μπορέσουν να λάβουν καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση». Τόνισε ότι  δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέσω voucher. Θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του υπουργείου Παιδείας «ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατία» για να διαλέξουν όποιον φορέα θέλουν.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα παραταθεί αυτόματα για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας που έληξε για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ όσοι έμειναν άνεργοι το α΄ τρίμηνο του 2020 θα λάβουν το επίδομα χωρίς να κάνουν αίτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...