436
Σέπαρντ Σμιθ, ο ρεπόρτερ του καναλιού Fox News, ο άνθρωπος που διέλυσε το προεκλογικό «επιχείρημα» του Τραμπ περί «εισβολής μεταναστών στις ΗΠΑ» | Facebook

Βρήκε ο Τραμπ τον μάστορά του: τον ρεπόρτερ Σμιθ του Fox Νews

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 18:54
Σέπαρντ Σμιθ, ο ρεπόρτερ του καναλιού Fox News, ο άνθρωπος που διέλυσε το προεκλογικό «επιχείρημα» του Τραμπ περί «εισβολής μεταναστών στις ΗΠΑ»
|Facebook

Βρήκε ο Τραμπ τον μάστορά του: τον ρεπόρτερ Σμιθ του Fox Νews

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 18:54

Ο ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News Σέπαρντ Σμιθ είναι ο άνθρωπος που διέλυσε -ακαριαία μπορεί κάποιος να πει- την κορωνίδα της αντιμεταναστευτικής ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας στην εκπομπή του: «Δεν υπάρχει καμία εισβολή».

Ο Σμιθ εξαπέλυσε την τορπίλη του την ημέρα ακριβώς που ο αμερικανός πρόεδρος είχε «προειδοποιήσει» το καραβάνι των λατινοαμερικανών μεταναστών ότι «ο στρατός τούς περιμένει» αν περάσουν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ… (Βλέπε εδώ.)

30 Οκτωβρίου: το καραβάνι των λατινοαμερικανών μεταναστών βρίσκεται στο Μεξικό, καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ (REUTERS/Ueslei Marcelino)

Το συμπέρασμα που μάλλον αβίαστα εξάγεται είναι ότι, πλέον, ακόμη και από τους ρεπόρτερ του Fox News δεν περνούν απαρατήρητες οι ακρότητες του προεδρικού λόγου – και ότι από έναν δημοσιογράφο του καναλιού, τον Σμιθ, τα προεδρικά ολισθήματα καταγγέλλονται κιόλας χωρίς διασταγμό.

Την περασμένη Δευτέρα ο Σμιθ (ο οποίος μόλις είχε ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας του για άλλα τρία χρόνια) κατηγόρησε τον Τραμπ ότι χρησιμοποιεί το καραβάνι των μεταναστών ώστε να προκαλέσει άγχος στους πολίτες την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές: «Οι μετανάστες απέχουν δύο μήνες από εδώ, αν φυσικά κάποιοι κατευθύνονται προς εδώ. Αλλά είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές… Δεν υπάρχει εισβολή. Κανείς δεν έρχεται να σας πάρει. Δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Αμερική είμαστε, θα το χειριστούμε».

Το πέρασμα του ποταμού: μία σκηνή από τη μεγάλη πορεία των μεταναστών (REUTERS/Adrees Latif)

Στη φιλελεύθερη Αμερική άρεσε αυτή η στάση του Σμιθ, αλλά υπήρξαν και τηλεθεατές του καναλιού που διαμαρτυρήθηκαν και σχολίασαν με τη σειρά τους: «Αν θέλω περισσότερον Σμιθ, θα παρακολουθήσω το CNN». Ισως τους ερέθισε και η νότια προφορά του Μισισίπι, η οποία υποτίθεται ότι πιστοποιεί τη συντήρηση αλλά δεν είναι παρά ένα αναχρονιστικό στερεότυπο όπως τόσα και τόσα άλλα… Ωστόσο το βίντεο με το συγκεκριμένο σχόλιο του Σμιθ έγινε viral στο web.

Κατά καιρούς καταπιάστηκε με το «θέμα Τραμπ», μάλιστα θίγοντας μία πλευρά πολύ ευαίσθητη για το φιλοτεχνημένο σαν άρτιο προφίλ του προέδρου: την επιχειρηματική. Αποκάλυψε ότι ως μπίζνεσμαν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζημία 900 εκατ. δολαρίων.

Η σφαγή στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ αποτέλεσε την αφορμή ώστε να απευθύνει ένα διπλό μήνυμα στο κοινό του, εναντίον της ακραίας ρητορικής και υπέρ της ενότητας.

Οι φιλελεύθερη Αμερική, γράφει ο Guardian, θεωρεί ότι ο Σμιθ είναι ο άνθρωπος που προβάλλει πραγματικές ειδήσεις διαταράσσοντας την ενότητα των ψυχαγωγικών εκπομπών του Fox… Ο ίδιος ο Σμιθ, αν και εργάζεται 22 χρόνια στο ίδιο αφεντικό, έχει πει για το κανάλι του ότι «είναι το συντηρητικότερο δίκτυο στη Γη» και «ένας αλλόκοτος τόπος όπου εργάζομαι και εγώ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...