711
Το διαμέρισμα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Αγιο Νικόλαο, στα Πατήσια | Ελληνική Αστυνομία

Βρήκαν τη γιάφκα του «τοξοβόλου» στα Πατήσια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:23
Το διαμέρισμα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Αγιο Νικόλαο, στα Πατήσια
|Ελληνική Αστυνομία

Βρήκαν τη γιάφκα του «τοξοβόλου» στα Πατήσια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:23

Το διαμέρισμα-«γιάφκα» του «τοξοβόλου του Συντάγματος» Γιάννη Μιχαηλίδη και των συνεργών του εντόπισε η Αντιτρομοκρατική, προτού μάλιστα εξαφανιστούν τα αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Η «έφοδος» των αστυνομικών έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Το διαμέρισμα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Αγιο Νικόλαο στα Πατήσια, εντοπίστηκε τη στιγμή που ιδιώτης καθαριστής είχε αρχίσει να το αδειάζει, καθαρίζοντας τον χώρο κατ’ εντολήν αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Οπως διαπιστώθηκε, το διαμέρισμα το είχε ενοικιάσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η 26χρονη συλληφθείσα μαζί με τον Μιχαηλίδη, Δήμητρα Βαλαβάνη, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Η Αντιτρομοκρατική φέρεται να έφθασε τον εντοπισμό της «γιάφκας» έπειτα από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή κάποιου περίοικου, που ειδοποίησε τις αρχές όταν είδε τις φωτογραφίες και τα πλαστά δελτία ταυτοτητας που χρησιμοποιούσαν οι τρεις συλληφθέντες στην Αγία Παρασκευή (εδώ) .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πληροφορία ότι η Βαλαβάνη εμφανιζόταν τον τελευταίο καιρό στη γειτονιά στα Πατήσια, το διαμέρισμα τέθηκε υπό παρακολούθηση και όταν εμφανίστηκε ο καθαριστής για να το καθαρίσει, έγινε η επέμβαση των αστυνομικών.

Κατά δήλωση του καθαριστή, άνδρας –αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων– επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Εκλεισαν μάλιστα ραντεβού στην Αθήνα, όπου και εμφανίστηκε ο άγνωστος άνδρας, φορώντας κουκούλα (κάτι που, όπως είπε ο καθαριστής, δεν του επέτρεπε να δει καθαρά το πρόσωπό του) και του έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος, με εντολή να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει πολύ καλά.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ήταν του αδελφού του, ο οποίος είχε πεθάνει, και πλήρωσε 60 ευρώ ως αμοιβή για τον καθαρισμό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα στο κινητό του καθαριστή διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα του αγνώστου είχε γίνει από κινητό μη καταχωρισμένο σε υπαρκτό πρόσωπο.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που έγιναν στους χώρους του διαμερίσματος, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο κάρτες μνήμης, με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, tablet και τρία USB sticks, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για drones, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα (κάτω φωτογραφίες από τα ευρήματα).

Καθοριστική για τον εντοπισμό της «γιάφκας» αποδείχθηκε, όπως προαναφέρθηκε, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τριών συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή και των (πλαστών) δελτίων ταυτότητας που χρησιμοποιούσαν.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΒ 931807, που φέρεται να εκδόθηκε την 22/07/2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, υπό στοιχεία ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία του συλληφθέντος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη.

Β.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΕ 112238, που φέρεται να εκδόθηκε την 18/02/2015 από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, υπό στοιχεία ΛΑΜΠΙΡΗ ΖΩΗ του ΠΕΤΡΟΥ και της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, γεν. 17/07/1989 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας.

Γ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΗ 763219, που φέρεται να εκδόθηκε την 26/02/2017 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, υπό στοιχεία ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, γεν. 03-09-1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...