177
Η πολυκατοικία στο Κουκάκι, όπου βρέθηκε η γιάφκα | Intime/Στεφάνου Στέλιος

Βρέθηκε προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στη γιάφκα στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 17:32
Η πολυκατοικία στο Κουκάκι, όπου βρέθηκε η γιάφκα
|Intime/Στεφάνου Στέλιος

Βρέθηκε προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στη γιάφκα στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 17:32
Προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»βρέθηκε σε σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του 42χρονου, που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ψηφιακών πειστηρίων, στο διαμέρισμα όπου ζούσε ο 42χρονος, παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα σε σκληρό δίσκο υπήρχε έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία σημειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), ενώ η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο indymedia, πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».