307
| ΥοuTube/ΒΒC

Αυτός είναι ο μακελάρης του Πλίμουθ – Φαντασιωνόταν ότι είναι ο «Terminator»

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 16:10
|ΥοuTube/ΒΒC

Αυτός είναι ο μακελάρης του Πλίμουθ – Φαντασιωνόταν ότι είναι ο «Terminator»

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 16:10

Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε ως Τζέικ Ντέιβισον τον 22χρονο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι, στην πόλη Πλίμουθ. Ωστόσο, το κίνητρο για τις δολοφονίες παραμένει ασαφές.

Ο Ντέιβισον άρχισε να πυροβολεί, πιθανόν με επαναληπτική καραμπίνα, γύρω στις 6.00 μ.μ. χθες, Πέμπτη, σκοτώνοντας πρώτα μία γυναίκα που γνώριζε, σε ένα σπίτι στο Μπίτικ Ντράιβ στο Πλίμουθ.

Βγήκε από εκείνο το σπίτι και πυροβόλησε και σκότωσε ένα κοριτσάκι στον δρόμο μαζί με έναν συγγενή του.

Ο Ντέιβισον πυροβόλησε άλλους δύο ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά μπήκε σε ένα πάρκο και πυροβόλησε και σκότωσε άλλον έναν άνδρα και στη συνέχεια άλλη μια γυναίκα στο Χέντερσον Πλέις.

Ακολούθως έστρεψε το όπλο στον εαυτό του προτού αντιμετωπιστεί από αξιωματικούς με πυροβόλα όπλα. Το μακελειό τελείωσε μόλις μέσα σε μερικά λεπτά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης Σον Σόγερ.

Το BBC έδειξε μια φωτογραφία του δράστη, από το προφίλ του στο Facebook.

O Τζέικ Ντέιβισον, 22 ετών, σε φωτογραφία του στα social media. Σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και δώσει τέλος στη ζωή του

«Δεν υπάρχει κίνητρο», είπε ο Σόγερ στους δημοσιογράφους. «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε (ενδεχόμενο) τρομοκρατίας ή σχέσης με κάποια ακροδεξιά οργάνωση ή οιαδήποτε άλλη τέτοια οργάνωση», είπε και πρόσθεσε πως οι επαφές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι μέρος της έρευνας.

Ο Σόγερ είπε ότι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το όπλο ως επαναληπτική καραμπίνα. Δεν ήταν σε θέση να πει αν ο Ντέιβισον είχε θέματα ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη, ο δράστης είχε άδεια για το κυνηγετικό όπλο και αναρτούσε βίντεο και φωτογραφίες του, δείχνοντας προβληματική προσωπικότητα. Συγκεκριμένα, φαντασιωνόταν τον εαυτό του ως «Εξολοθρευτή» εμπνευσμένος από την ομώνυμη κινηματογραφική σειρά («Terminator», με πρωταγωνιστή τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...