284
Φορτηγό-ψυγείο φεύγει από το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου με κατεύθυνση τη Μάγχη | REUTERS/Yves Herman/Pool

Βρετανία: Τα πρώτα εμβόλια πέρασαν τη Μάγχη αλλά δεν επαρκούν για τους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:32
Φορτηγό-ψυγείο φεύγει από το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου με κατεύθυνση τη Μάγχη
|REUTERS/Yves Herman/Pool

Βρετανία: Τα πρώτα εμβόλια πέρασαν τη Μάγχη αλλά δεν επαρκούν για τους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:32

Εφτασαν στη Βρετανία με μυστική επιχείρηση, το βράδυ της Πέμπτης, οι πρώτες 800.000 δόσεις του πολυπόθητου εμβολίου για τον κορονοϊό.

Φορτηγά χωρίς διακριτικά που να προδίδουν την αποστολή τους παρέλαβαν τα εμβόλια από την Πουρς του Βελγίου, όπου βρίσκεται το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Pfizer, και τα μετέφεραν σε απόρρητη τοποθεσία στη Βρετανία, μέσω του Eurotunnel.

Οι αρχές δεν αποκαλύπτουν την τοποθεσία γιατί υπάρχουν φόβοι για επιθέσεις από οργανωμένα δίκτυα εγκλήματος, όπως έχουν προειδοποιήσει τόσο η Ιντερπόλ όσο και το FBI.

Πάντως, από ό,τι φαίνεται στη Βρετανία, οι υγειονομικοί δεν πρόκειται να εμβολιαστούν στην πρώτη ομάδα του πληθυσμού, καθώς οι 800.000 δόσεις δεν επαρκούν. Με αυτές, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την Τρίτη, στους ηλικιωμένους τροφίμους και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας. Καθώς οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για τον εμβολιασμό τους, πρέπει να εξσφαλισθεί η άμεση μεταφορά των εμβολίων στα γηροκομεία γιατί είναι αδύνατον να τα διατηρήσουν για πολλές ημέρες σε θερμοκρασίες υψηλότερες των μείον 70 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Κρις Χόπσον, διευθυντής του υγειονομικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, δήλωσε ότι αυτές είναι οι δόσεις που θα πάρει η Βρετανία για το επόμενο διάστημα και δεν γνωρίζει πότε θα παραλάβουν καινούργια φορτία.

H Pfizer μάλιστα φαίνεται ότι θα έχει διαθέσιμες τελικά τις μισές δόσεις από ό,τι υπολόγιζε μέχρι το τέλους του έτους: 50 εκατ. αντί για 100 εκατ.

Ο Σον Μάρετ πάντως της συμπαραγωγού γερμανικής BioNTech είχε πει την Τετάρτη, ότι η Βρετανία θα λάβει πέντε εκατ. δόσεις έως την Πρωτοχρονιά.

Κάτω, βίντεο που δημοσίευσαν τα βρετανικά ΜΜΕ από την είσοδο του εργοστασίου της Pfizer στην Πουρς, στα οποία φαίνονται, όπως λένε, τα φορτηγά που μετέφεραν τα εμβόλια στη χώρα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...