347
Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στο Χίθροου από την Κούβα, στις 19 Μαρτίου | EPA

Βρετανία: Προσφορές για πακέτα διακοπών στο εξωτερικό εναντίον καραντίνας…

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 14:54
Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στο Χίθροου από την Κούβα, στις 19 Μαρτίου
|EPA

Βρετανία: Προσφορές για πακέτα διακοπών στο εξωτερικό εναντίον καραντίνας…

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 14:54

Μπαράζ προσφορών-μαμούθ σε τουριστικά πακέτα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Βρετανία με την ελπίδα να καταφέρουν να κάνουν τουρισμό φέτος οι Βρετανοί παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν τους πελάτες τους με προσφορές που δεν έχουν ξαναγίνει στα χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph.

Παρά τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης να αποφευχθούν τα ταξίδια, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα και την καραντίνα των 14 ημερών που θα περάσουν υποχρεωτικά όσοι μπουν σε βρετανικό έδαφος από το εξωτερικό, οι πράκτορες «βομβαρδίζουν» με διαφημίσεις πακέτων που ξεκινούν ακόμα και από τον Ιούλιο.

Στην ιστοσελίδα της Tui.co.uk, υπάρχουν πακέτα με έκπτωση 700 λιρών το άτομο, ενώ εκπτώσεις της τάξης του 40% γίνονται ολοένα και συχνότερα, καθώς αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από τα χαμένα κέρδη λόγω κορονοϊού.

Πολλές εταιρείες πουλούν πακέτα για Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα για το καλοκαίρι, αλλά επίσης και πακέτα για μακρινούς προορισμούς, όπως η Καραϊβική, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία.

Για το Ντουμπάι επίσης οι προσφορές είναι πολλές, φτάνοντας και μείωση 30% σε πακέτα για τον Οκτώβριο, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα με συγκρίσεις τιμών, TravelSupermarket.

Τα ευρωπαϊκά πακέτα έχουν έκπτωση, ενδεικτικά, 19% για Κέρκυρα, 16% για Μαγιόρκα και 14% για Βαρκελώνη και Βερολίνο.

Παρόλα αυτά βέβαια, προς το παρόν, λίγοι Βρετανοί φαίνονται σίγουροι ότι θα κάνουν διακοπές εκτός της χώρας τους, καθώς στη Βρετανία, τα νούμερα της πανδημίας εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά και δεν είναι και σίγουρο ότι οι άλλες χώρες θα επιτρέψουν στους Βρετανούς να τις επισκεφτούν, όπως είπε και ο έλληνας υπουργός Τουρισμού (εδώ).

Ετσι, ακόμα και με τις εκπτώσεις, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν αγοράσει πακέτο διακοπών για το 2020.

«Ελπίζουμε πως θα δούμε σημαντική αύξηση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο εφόσον τα διεθνή πρωτόκολλα υγείας για τα ταξίδια είναι σαφή και οι ταξιδιώτες αισθανθούν ασφαλείς», διευκρινίζει η Εμα Κάουλτχερστ, στέλεχος της ιστοσελίδες TravelSupermarket.

Οι αναζητήσεις πτήσεων έχουν διπλασιαστεί από τις αρχές Μαίου, ενώ οι πιο δημοφιλείς μήνες φαίνεται πως είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Στους μακρινούς προορισμούς, προηγούνται στη ζήτηση οι Μαλδίβες, το Λας Βέγκας και το Ορλάντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...