201
Η Σάρα Εβεραρντ και ο Γουέιν Κάζενς |

Βρετανία: Ομολόγησε ο αστυνομικός-δολοφόνος της Σάρα Εβεραρντ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2021, 14:12
Η Σάρα Εβεραρντ και ο Γουέιν Κάζενς
|

Βρετανία: Ομολόγησε ο αστυνομικός-δολοφόνος της Σάρα Εβεραρντ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2021, 14:12

Περισσότερους από τρεις μήνες μετά τη δολοφονία της Σάρα Εβεραρντ στους δρόμους του Λονδίνου, που είχε προκαλέσει οργή στη Βρετανία, ο συλληφθείς άγγλος αστυνομικός ομολόγησε την πράξη του.

Η απαγωγή, ο βιασμός και η γυναικοκτονία της Εβεραρντ είχαν προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη Βρετανία φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και την αποτυχία της αστυνομίας και της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο 48χρονος Γουέιν Κάζενς, αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου, ο οποίος εργαζόταν σε περιπολίες διπλωματικών εγκαταστάσεων, είχε ήδη ομολογήσει την απαγωγή και τον βιασμό της Εβεραρντ.

Η 33χρονη είχε εξαφανιστεί το βράδυ της 3ης Μαρτίου. Είχε φύγει από το σπίτι φίλης της επιστρέφοντας στο δικό της με τα πόδια και είχε διασχίσει μερικούς από τους πλέον κεντρικούς και καλά φωτισμένους δρόμους της περιοχής στο νότιο Λονδίνο.

Χιλιάδες ανθοδέσμες στη μνήμη της Σάρα Εβεραρντ σε αυτοσχέδιο μνημείο στο Λονδίνο – REUTERS/Dylan Martinez

Το πτώμα της είχε βρεθεί μια εβδομάδα αργότερα σε περιοχή του Κεντ μέσα σε μεγάλη σακούλα. Στις 10 Μαρτίου είχε συλληφθεί ο Κάζενς, στον οποίο δύο ημέρες αργότερα είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της Σάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...