378
Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του, στη σκηνή του συνεδρίου των Εργατικών, στο Μπράιτον | REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ο αρχηγός των Εργατικών επιστράτευσε τον γοητευτικότερο οπαδό του

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:35
Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του, στη σκηνή του συνεδρίου των Εργατικών, στο Μπράιτον
|REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ο αρχηγός των Εργατικών επιστράτευσε τον γοητευτικότερο οπαδό του

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:35

Τη σύζυγό του επιστράτευσε για πρώτη φορά ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των βρετανών Εργατικών, για να κερδίσει τη στήριξη των μελών του κόμματος, καθώς η δημοτικότητά του μειώνεται, ιδίως στην αριστερή του πτέρυγα.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, στο Μπράιτον, ο Στάρμερ ανέβασε στη σκηνή τη Βικτόρια Αλεξάντερ, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2007. Η σύζυγός του, που είχε μείνει στη σκιά της πολιτικής του διαδρομής έως τώρα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε μετά την ομιλία του, κατά την οποία υποσχέθηκε ότι θα φέρει το κόμμα στην εξουσία και επιβεβαίωσε τη μετακίνησή του προς το Κέντρο.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι εννέα ετών, και ζει στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου.

Πάντως, αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η κίνηση του Στάρμερ έπιασε τόπο, καθώς η παρουσία της Αλεξάντερ στη σκηνή του συνεδρίου, ανέβασε τους πόντους του βρετανού πολιτικού.

Η Βικτόρια Αλεξάντερ ήταν δικηγόρος, όπως και ο Στάρμερ, όταν γνωρίστηκαν δουλεύοντας από κοινού σε μία υπόθεση, τη δεκαετία των ’00s.

Ο πατέρας της είναι Εβραίος από την Πολωνία, κάτι για το οποίο μιλά συχνά ο Στάρμερ, υποσχόμενος να εξαλείψει τον αντισημιτισμό στους κόλπους των Εργατικών, κάτι που στοίχισε στον προκάτοχό του, Τζέρεμι Κόρμπιν. «Είναι θέμα αξιών», όπως είπε.

Ο Στάρμερ είχε δηλώσει παλιότερα ότι η οικογένειά του εξακολουθεί να τηρεί κάποια εβραϊκά έθιμα με τον πεθερό του, όπως η προσευχή και το δείπνο το βράδυ της Παρασκευής. «Υπάρχει μία μακρά παράδοση οικογενειακής πίστης», είχε πει παλιότερα στο BBC, όπως ανέφεραν οι Times.

Ο Κιρ Στάρμερ αγκαλιάζει με θέρμη τη σύζυγό του στο συνέδριο

Τον περασμένο Ιούνιο, η Βικτόρια Αλεξάντερ βρισκόταν στο στούντιο για την τρίωρη συνέντευξη του συζύγου της στο ITV, ενώπιον ακροατηρίου, και είχε συγκινηθεί όταν ο Στάρμερ αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, αλλά και στον θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την ηγεσία των Εργατικών, το 2020. «Ηταν μία στιγμή που θα έβαζα την οικογένεια πάνω από την πολιτική. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τη γυναίκα σου να θρηνεί», είχε δηλώσει τότε.

Χιλιάδες σύνεδροι χειροκροτούν τον ηγέτη των Εργατικών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...