308
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον | Andrew Parsons/10 Downing Street/Handout via REUTERS

Βρετανία: Πάνω από 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού – Εφιαλτικά σενάρια για 20.000

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 17:37
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
|Andrew Parsons/10 Downing Street/Handout via REUTERS

Βρετανία: Πάνω από 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού – Εφιαλτικά σενάρια για 20.000

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 17:37

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού υπερέβη τους 1.000 νεκρούς στη Βρετανία, με 260 νέους θανάτους καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία ανήλθε πλέον σε 1.019 ενώ τα επίσημα κρούσματα του ιού έφθασαν τα 17.089.

Εν τω μεταξύ, ο ιατρικός διευθυντής του βρετανικού ΕΣΥ έκανε την εφιαλτική πρόβλεψη οτι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας με λιγότερους από 20.000 θανάτους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Στίβεν Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο. Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000, αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Θετικός ο Τζόνσον

Ολα αυτά ενώ οι τρεις βασικοί διαμορφωτές της απάντησης του κράτους στην πανδημία είναι θετικοί στον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και θα χρειαστεί να μείνουν σε εθελοντική απομόνωση για ένα εύλογο διάστημα.

Ο Τζόνσον είναι έγινε σήμερα ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον Ουίτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...