537
Ο Ντόμινικ Ράαμπ μιλάει στο Sky News και η σκούπα του (αριστερά, στην πόρτα) τον... υπομένει | Υοutube

Βρετανία: Η σκούπα του υπουργού έγινε viral στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 20:09
Ο Ντόμινικ Ράαμπ μιλάει στο Sky News και η σκούπα του (αριστερά, στην πόρτα) τον... υπομένει
|Υοutube

Βρετανία: Η σκούπα του υπουργού έγινε viral στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 20:09

Πότε μία σκούπα φέρνει γρουσουζιά; Η προφανής και κοινότοπη απάντηση «όταν την αγοράζεις ακριβά, αγάπη μου» δεν μας απασχολεί εδώ, αφού ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ υπουργός είναι, άρα δεν παθαίνει ζημιά ακόμη και αν είναι σπάταλος με τα σαρίδια του πεταματού.

Τη σκούπα του Ράαμπ πρέπει να την εξετάσει κανείς από άλλη οπτική γωνία, φιλοσοφική ας πούμε, να σκεφτεί για ποιον λόγο ήταν ανάποδα και ακουμπισμένη στην εξώπορτά του στο Σάρεϊ όταν εμφανίστηκε καμαρωτός καμαρωτός σε «ζωντανή» σύνδεση του δικτύου Sky News.

Τάχα ήθελε να πει κάτι – και, αν ναι, σε ποιον; Μήπως σε όλους τους θεατές της συνέντευξής του; Είναι δεισιδαίμων ή απλώς απρόσεχτος; Αραγε την παραδουλεύτρα του την έχει πληρώσει ή την έχει φεσώσει; Ή μπας και με τη σκούπα κόντρα στην πόρτα εμπόδιζε κάποιον να μπει στο σπίτι – και, σε αυτήν την περίπτωση, ποιος ήταν αυτός;

Ολες οι απορίες υπάρχουν στο web αφ’ ότου οι τηλεθεατές σταμπάρισαν την αναποδογυρισμένη σκούπα του Ράαμπ να τον ακούει υπομονετικά όση ώρα αυτός μιλούσε στο κανάλι. Τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά, αφού, στη Βρετανία ειδικά, οι πολιτικοί μοστράρουν στην κάμερα καθισμένοι ή όρθιοι, αλλά πάντα μπροστά από τοίχους με θυρεούς, σημαίες, λάβαρα, χάρτες, εμβλήματα και τα τοιαύτα, ποτέ πάντως με φόντο εργαλεία του νοικοκυριού τους.

Αλλοι πάλι είπαν ότι έχουν βαρεθεί να βλέπουν τους πολιτικούς των Τόρις με τα λιλιά τους φάτσα κάρτα για ψύλλου πήδημα. Αμάν πια με τον Μπόρις Τζόνσον, με τις σημαίες του και με τον επιδεικτικό πατριωτισμό του, ιδίως μετά το οριστικό deal για το Brexit. Συνεπώς καλά έκανε ο Ράαμπ και μοστράρισε τη σκούπα. Ο πλέον δηλητηριώδης από αυτούς τους «οπαδούς» του υπουργού παρατήρησε: «Αυτό ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε εδώ και χρόνια».

Τα μάνταλα, οι κλειδαριές, οι αμπάρες και τα παρεμφερή χώθηκαν σε διάφορα σχόλια, με τις πιθανολογήσεις να κυμαίνονται από τις απλές δυσλειτουργίες μέχρι τις απόλυτες καταστροφές: «Η σκούπα έκλεινε την πόρτα επειδή η κλειδαριά είχε σπάσει» διέγνωσε κάποιος μάστορας (της επικοινωνίας).

Ο Guardian, έχοντας γνώση ότι δεκάδες Τόρις εντός και εκτός κυβερνήσεως θέλουν «πατριωτικό φόντο» όταν τους δείχνει η TV να ομιλούν και όχι σκούπες, ρώτησε επισήμως το υπουργείο αν υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα ή κάποιος ιδιότυπος συμβολισμός στο φόντο του Ράαμπ. Λέει ότι απάντηση δεν έλαβε. Ας του εξηγήσουμε εμείς το όνειρο.

Οι σκούπες είναι σύμβολο της τύχης της στραβής (που τα παίρνει και τα δίνει) – και όχι μασονικό, αφού οι θύσανοί τους δεν αποτελούνται από σπαθάκια αλλά από πλαστικό ή ψαθί. Είναι άκακες και δουλευταρούδες, εξόν και τις καβαλήσουν οι μάγισσες – όχι του Τσιτσάνη, πάντως. Σου κόβουν τον καλό γάμο έτσι και σκουπίσεις με αυτές τα παπούτσια σου, αφού λογαριάζουν την απρονοησία σου για μεγάλη προσβολή – και με το δίκιο τους.

Τους αρέσει πολύ που οι άνθρωποι είναι τόσο κορόιδα και δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα στοιχειώδη: άλλοι λένε ότι η ακουμπισμένη ανάποδα σκούπα φέρνει γρουσουζιά, άλλοι το ακριβώς αντίθετο.

«Ακου», λένε οι σκούπες, «το καλύτερο για εμάς το ξέρουν οι ξενοδόχοι: το καθάρισμα του δωματίου δεν γίνεται ποτέ αμέσως μόλις φύγει ο πελάτης, γιατί είναι σαν να τον πετάς στον δρόμο, σαν να μην τον θες πια, και, αν την κάνεις τη βλακεία, βλάκα μου, εμείς θα φροντίσουμε να μην τον ξαναδεί ποτέ η ρεσεψιόν σου, να τη φάει για πάντα ο κορονοϊός»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...