294
Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας στο Χάντερσφιλντ της Βρετανίας (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Molly Darlington

Βρετανία: Εμβολιασμός ή απόλυση για όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 17:03
Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας στο Χάντερσφιλντ της Βρετανίας (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Molly Darlington

Βρετανία: Εμβολιασμός ή απόλυση για όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 17:03

Οι εμβολιασμοί πρόκειται σύντομα να γίνουν υποχρεωτικοί για το προσωπικό στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αγγλία, σύμφωνα με το BBC. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν σύντομα τελεσίγραφο, με το οποίο θα ενημερώνονται ότι έχουν στη διάθεσή τους 16 εβδομάδες για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, διαφορετικά είτε θα τοποθετηθούν σε άλλο πόστο που δεν θα έχουν άμεση επαφή με τους ηλικιωμένους, είτε θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι υπεύθυνοι των οίκων ευγηρίας πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις και συζητούν το θέμα με τους αρμόδιους από το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Η κίνηση της κυβέρνησης Τζόνσον αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με το BBC.

Την ίδια στιγμή η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι από τον νόμο θα εξαιρεθούν οι περιπτώσεις των εργαζομένων που αδυνατούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

52.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι!

Oπως γράφει ο Guardian, το 83,7% των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην Αγγλία έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όμως παραμένει ακόμη ένα 16% που αντιστοιχεί σε 52.000 άτομα, που δεν έχει εμβολιαστεί. Το 68,7% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Πολλοί από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού για προσωπικούς λόγους, με επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτό παρατηρείται συχνότερα μεταξύ εθνικών μειονοτήτων.

Αλλοι πάλι φοβούνται πως το εμβόλιο θα τους προκαλέσει κάποιο σοβαρό προβλήματα υγείας, με δημοφιλέστερη ανησυχία τον αντίκτυπο στη γονιμότητα.

Δημόσια διαβούλευση

Η απόφαση έρχεται μετά από δημόσια διαβούλευση, ενώ από αύριο, Πέμπτη, η βρετανική κυβέρνηση θα ανοίξει αντίστοιχη διαβούλευση με στόχο να διευρύνει τον συγκεκριμένο νόμο σε όλο το προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), παρά το γεγονός ότι παραμένουν ανεμβολίαστα μόνο 151.000 άτομα, καθώς έχει ήδη κάνει το εμβόλιο το 89% των εργαζομένων στο NHS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...