219
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την εισβολή των αντιεμβολιαστών |

Βρετανία: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν σε κτίριο όπου στεγάζονται πολλά ειδησεογραφικά κανάλια

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 22:02
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την εισβολή των αντιεμβολιαστών
|

Βρετανία: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν σε κτίριο όπου στεγάζονται πολλά ειδησεογραφικά κανάλια

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 22:02

Πολλές δεκάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στους περιορισμούς και στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 μπήκαν δια της βίας σε ένα κτίριο του Λονδίνου που στεγάζει πολλά βρετανικά ειδησεογραφικά κανάλια τη Δευτέρα.

Καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στη βρετανική πρωτεύουσα, κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να περάσουν από την ασφάλεια στο κτίριο της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ITN όπου γυρίζονται τα ειδησεογραφικά προγράμματα των καναλιών ITV, Channel 4 και Channel 5. Συγκεντρώθηκαν στη ρεσεψιόν και, σύμφωνα με το ITV, τα έβαλαν με έναν παρουσιαστή.

Η αστυνομία ανέφερε μόνο ότι οι διαδηλωτές στη συνέχεια έφυγαν από το κτίριο.

«Διαφωνούμε με τα μαζικά τεστ με την αμφιλεγόμενη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) και με τον εμβολιασμό των παιδιών», εξήγησε μια διαδηλώτρια, η 40χρονη Νάταλι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη συνέχεια οι αντιεμβολιαστές επιχείρησαν να εισβάλουν και στα γραφεία της Google.

Αργά το απόγευμα γύρω από το κτίριο της ITN είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. «Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων λόγω των ρεπορτάζ τους για τον κορονοϊό συνιστούν μια ανησυχητική εξέλιξη. Αυτή η ενέργεια είχε ως συνέπεια να εμποδιστούν οι δημοσιογράφοι να συνεχίσουν το έργο της συλλογής πληροφοριών, κάτι που η ITN καταδικάζει κατηγορηματικά», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στις αρχές Αυγούστου μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρώην έδρα του BBC, στο δυτικό Λονδίνο, για να διαμαρτυρηθούν αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...