671
Ο Κασιδιάρης ενώπιον του δικαστηρίου - για πρώτη φορά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο δικαστήριο εκλιπαρώντας να μην τον «εξοντώσουν» ο Κασιδιάρης – Οι πίτσες και τα πεϊνιρλί του Μπούκουρα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 13:16
Ο Κασιδιάρης ενώπιον του δικαστηρίου - για πρώτη φορά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο δικαστήριο εκλιπαρώντας να μην τον «εξοντώσουν» ο Κασιδιάρης – Οι πίτσες και τα πεϊνιρλί του Μπούκουρα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 13:16

Η «μάχη» (ή το «σόου») των αιτημάτων επί του ανασταλτικού χαρακτήρα των εφέσεων, ώστε να μην οδηγηθούν οι χρυσαυγίτες στη φυλακή μετά την καταδίκη τους και εν αναμονή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, συνεχίστηκε στο Εφετείο, όπου οι δικαστές άκουσαν τους καταδικασθέντες και τους μάρτυρές τους να επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες.

Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη –εάν οδηγηθεί στη φυλακή– επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη έξι ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ’ οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου κατοικεί, και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Στο δικαστήριο προσήλθε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αρχικά παρέμενε εκτός της αίθουσας και μετά μπήκε μόνος του για να ζητήσει σε ήρεμο τόνο να μην πάει φυλακή, μολονότι έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ενώπιον της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, ο Κασιδιάρης περιέγραψε την ποινή ως «εξοντωτική» και επέμεινε ότι είναι αθώος.

«Και τότε που με συνέλαβαν για οπλοκατοχή είχα πει ότι είμαι αθώος. Είχα προφυλακιστεί άδικα. Ζητώ το δικαίωμα να  προσφύγω στο Εφετείο και να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Θα χάσω το δικαίωμα διαφορετικά να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Γι’ αυτό ζητώ να λάβω την αναστολή τώρα», συνέχισε.

Οσον αφορά την ανεπανόρθωτη βλάβη που επικαλέστηκε, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αναστολή, δεν θέλησε να αναφερθεί στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά μόνο στη  ζημιά που θα υποστεί ο ίδιος, τώρα που ξεκινά πάλι επαγγελματικά και με την επιχείρησή του.

«Αυτή η εξοντωτική ποινή των 13 χρόνων με εξοντώνει σε ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο. Δεν είναι δυνατό 20.000 βίαιοι διαδηλωτές να επεμβαίνουν στη δίκη και να έχουν βγει όλοι οι πολιτικοί παράγοντες και ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχουν προαναγγείλει τη δικαστική απόφαση και να έχουν πιέσει για την καταδίκη μου. Είμαι αθώος. Μη  μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα (το ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση). Αυτό διεκδικώ. Η αθωότητά μου βασίζεται στην 8ωρη αγόρευση τη εισαγγελέως και στην εισήγηση του αρμόδιου εφέτη. Ζητώ την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής μου», κατέληξε Κασιδιάρης

Στο Εφετείο εμφανίστηκε και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών. Ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ενώπιον των δικαστών

Την Πέμπτη στο δικαστήριο είχε πάει και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε ο συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

«Η κυρία Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Εμεινε κατ’ οίκον περιορισθείσα από το 2014, με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορός της, ζητώντας την αναστολή της ποινής της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιόν σας όποτε το ζητήσατε».

Την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα, μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ζήτησε η συνήγορός του, καθώς –όπως είπε– έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κυρία Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες, ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Μπούκουρας. Για να επισημάνει χαρακτηριστικά στο τέλος: «Κυρία πρόεδρε, ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί».

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν, αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Ελληνες με επτά χρόνια» και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...