285
Ορθιος στη μέση ο διευθυντής της εφημερίδας Ρικ Χάτζελ μιλά στο προσωπικό μετά τη βράβευση χωρίς καμία διάθεση θριάμβου | Twitter

Βραβείο Πούλιτζερ στην εφημερίδα που έχασε πέντε συντάκτες από μακελάρη

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 09:08
Ορθιος στη μέση ο διευθυντής της εφημερίδας Ρικ Χάτζελ μιλά στο προσωπικό μετά τη βράβευση χωρίς καμία διάθεση θριάμβου
|Twitter

Βραβείο Πούλιτζερ στην εφημερίδα που έχασε πέντε συντάκτες από μακελάρη

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 09:08

Μία τοπική εφημερίδα που είδε πέντε από τους εργαζομένους της να πεθαίνουν από τις σφαίρες ενός άνδρα που εισέβαλε στα γραφεία είναι μεταξύ των βραβευθέντων με τα δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ για το 2019.

Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένας εορτασμός στην Capital Gazette, την εφημερίδα του Μέριλαντ, που τιμήθηκε με ειδικό Πούλιτζερ για την κάλυψη του μακελειού ενώ θα λάβει και έπαθλο 100.000 δολαρίων. Παρά την τραγωδία, οι συντάκτες είχαν καταφέρει να βγάλουν κανονικά το φύλλο της επόμενης ημέρας.

Τα στελέχη και το προσωπικό σιωπηλά δέχτηκαν την είδηση – οι μνήμες της σφαγής του περασμένου Ιουνίου δεν μπορούν να σβήσουν εύκολα.

Η βράβευση της εφημερίδας στέλνει και ένα συμβολικό μήνυμα ενίσχυσης του τοπικού Τύπου στις ΗΠΑ. Είναι έντονη τους τελευταίους μήνες η συζήτηση για την φθίνουσα πορεία των τοπικής εμβέλειας μέσων ενημέρωσης η οποία επηρεάζει εντέλει και την ποιότητα της δημοκρατίας.

Αλλη μία τοπική εφημερίδα, η Pittsburgh Post-Gazette βραβεύτηκε για την έκτακτη κάλυψη του μακελειού στη συναγωγή της πόλης με 11 νεκρούς. Το ίδιο και η South Florida Sun Sentinel για άλλη μία σφαγή, αυτή στο Λύκειο Μάρτζορι με 17 νεκρούς.

Πέρα από αυτά, οι New York Times και η Wall Street Journal απέσπασαν βραβεία για την δημοσιογραφική κάλυψη της δράσης του Ντόναλντ Τραμπ πριν την ανάληψη της προεδρίας.

Οι Times για την σε βάθος έρευνα για την περιουσία και την φοροαποφυγή του Τραμπ και, αντίστοιχα, η WSJ για τις μυστικές πληρωμές σε πρώην ερωμένες του Τραμπ για να μην μιλήσουν για τη σχέση τους.

Δύο βραβεία απέσπασε η Washington Post για την φωτοειδησεογραφική κάλυψη του πολέμου στην Υεμένη.

Ακόμη, ενα βραβείο απέσπασε το πρακτορείο Reuters για την δωτογραφική κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας. Μεταξύ αυτών των φωτογράφων του Reuters που προβάλει ο ιστότοπος των βραβείων είναι ο Αλκης Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...