316
| IntimeNews

Βούτσης στο πλευρό της Λοΐζου: Αντιτίθεμαι στην επίθεση που δέχτηκε

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 18:40

Βούτσης στο πλευρό της Λοΐζου: Αντιτίθεμαι στην επίθεση που δέχτηκε

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 18:40

Την αντίθεσή του στην επίθεση που -σύμφωνα με τον ίδιο- δέχτηκε η Μυρσίνη Λοΐζου εξέφρασε σε συνέντευξή του στο newpost.gr ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ αναφερόμενος στην παραίτησή της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα αφού προέκυψε αυτή η δικαστική εκκρεμότητα που εγείρει θέματα ηθικής τάξης».

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την παραίτηση της Μυρσίνης Λοϊζου, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ακόμη πως «από εκεί και πέρα, αντιτίθεμαι στην επίθεση που δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Νέα Δημοκρατία για την ιδεολογική ταυτότητά της. Υπογραμμίζω: Για την ιδεολογική ταυτότητά της και ορισμένες διατυπώσεις που είχε χρησιμοποιήσει στα social media».

Ερωτηθείς σχετικά για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με τις κεντροαριστερές δυνάμεις ο πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε άλλο προγραμματικές συγκλίσεις και άλλο συγχωνεύσεις. «Η στρατηγική μας σε ότι αφορά τη συνεργασία με τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι απολύτως αποσαφηνισμένη. Μιλάμε με όρους συμμαχίας, συνεργασίας, διαμόρφωσης αστερισμού προγραμματικών συγκλίσεων και όχι συγχωνεύσεων και δημιουργίας νέου κόμματος, ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Επίσης, για την ταυτότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίο σε σειρά εκλογικών μαχών, έχει φέρει κοντά του δύο εκατομμύρια ψηφοφόρων, δεν έχει πραγματική κοινωνική γείωση και έχει ακόμα 25-30.000 μέλη όπως όταν είχε πολύ χαμηλότερα ποσοστά» και χαρακτήρισε λάθος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μόνο από τις κεντροαριστερές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις βουλευτών από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κριτική της αντιπολίτευσης για εργαλειοποίηση των θεσμών.

«Θεωρώ ότι κινούμαι ως πρόεδρος της Βουλής με σημαντική θεσμική προσήλωση. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κάθε φορά σχετίζονται με το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και το πώς έχουν αντιμετωπιστεί ανάλογα προβλήματα στο παρελθόν. Αυτή ήταν η απάντηση μου και όταν έγινε κριτική για τις μετακινήσεις βουλευτών ανάμεσα στα κόμματα. Δεν υπήρξε συνωμοσία ή συνδιαλλαγή. Είναι προφανές ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η έξοδος από το Μνημόνιο επανακαθορίζουν οριζόντια απόψεις μέσα στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...