293
Ο πρόεδρος της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕ

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 22:18
Ο πρόεδρος της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕ

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 22:18

«Η  Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σημείωσε δε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει ζήτημα περιορισμένης ισχύος.

«Στην περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές κανείς από τους διεθνείς οργανισμούς δεν πρόκειται να θέσει θέμα μη ισχύος, αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και νομίζω πως θα υπάρξει, γιατί είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, κληθείς ο κ. Βούτσης να σχολιάσει την επίθεση που δέχτηκε χθες από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, αρνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το μόνο που έχω να πω θλίψη».

Θυμίζουμε πως την Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής.

Μέσα από την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR κι ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός επηρεάστηκε από συντρόφους του που δεν ήθελαν τη συνέχεια της κυβερνητικής σύμπραξης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν επηρεάστηκε, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τη συνεργασία.

«Κατά καιρούς μου έχει επιτεθεί ο κ. Βούτσης», είπε ο Πάνος Καμμένος. «Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί να είναι ο γιος του έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας».

Ο τέως υπουργός Αμυνας επιτέθηκε και σε άλλους πλην του προέδρου της Βουλής, όπως για παράδειγμα τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. «Δεν με θέλει ο Βούτσης και άλλοι. Και ο Φίλης», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία και τις παρελάσεις. Ξέρετε πόσες φορές ήθελαν να περάσουν περίεργες απόψεις για τους αρνητές στράτευσης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...