592
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθώντας την ομιλία της Φώφης Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη σε Γεννηματά με το «αντίγραφο Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 12:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/06/2021, 17:33
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθώντας την ομιλία της Φώφης Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη σε Γεννηματά με το «αντίγραφο Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 12:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/06/2021, 17:33

Με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να απαντήσει στη Φώφη Γεννηματά για το περιεχόμενο και το ύφος της ομιλίας της σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε προηγηθεί –το είχε ζητήσει και ο Πρωθυπουργός της παραχώρησε ευγενικά της θέση του. Και έκανε μια αρκούντως επιθετική ομιλία κατά της κυβέρνησης και κατά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά επιστράτευσε προς το τέλος της ομιλίας της και το ίδιο πολιτικό επιχείρημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα καταργηθεί όταν «αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί» – ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι θα το κάνει όταν έρθει στην εξουσία, το ΚΙΝΑΛ του 8,10% λέει τώρα ότι θα το κάνει όταν αλλάξουν οι «πολιτικοί συσχετισμοί».

Ετσι, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πρωθυπουργός παρατήρησε αρχικά:

Ακουσα την ομιλία σας και νόμιζα ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα. Ενα κρεσέντο μηδενισμού με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ. Ολα μαύρα στη χώρα, όλα μαύρα στο νομοσχέδιο. Να ξέρετε όμως, ότι μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες, πρόσθεσε απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, σε ένα δηκτικό σχόλιο για την οξύτατη κριτική που άσκησε η κυρία Γεννηματά στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Οπως είχε καταγγείλει η κυρία Γεννηματά, το νομοσχέδιο Χατζηδάκη απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες, εκθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων και αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά εργασίας στην οποία γίνεται κανόνας η ασυδοσία».

«Σβήνετε μονοκονδυλιά δίκαια κεκτημένα με αγώνες δεκαετιών. Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω», παρατήρησε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι για την κυβέρνηση η λέξη μεταρρύθμιση έχει γίνει συνώνυμο της ανασφάλειας.

Ο δήθεν μεταρρυθμιστικός τους λόγος και η προπαγάνδα δεν μπορούν να κρύψουν την οπισθοδρόμηση παντού, τόνισε η κυρία Γεννηματά και σήμερα, πρόσθεσε, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κυβερνά υπέρ μίας κομματικής και επιχειρηματικής ελίτ και με την πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατάφερε να εξαντλήσει και την υπομονή της κοινωνίας αλλά και την αντοχή της οικονομίας.

Γεννηματά: Τον Ανδρέα δεν μπορείτε να τον ακουμπήσετε

Αργότερα πάντως, η κυρία Γεννηματά απάντησε στον κ. Μητσοτάκη για τα περί ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιοριστήκατε σε μια προσπάθεια να μας ταυτίσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ μεγάλη η ανησυχία σας για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής. Είπατε, ότι το πρωτότυπο επικρατεί του αντιγράφου. Έχετε δίκιο, γιατί ο εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα, το πρωτότυπο, είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες και την προβοκάτσια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς και τα παπαγαλάκια σας προσπαθείτε εναγωνίως να πλήξετε και να διαστρεβλώσετε όλες τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής», τόνισε η κυρία Γεννηματά στη δευτερολογία της, συμπληρώνοντας: «Ξαναβρίσκουμε την σχέση μας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και είναι θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά, γι’ αυτό και είναι τόσο έντονη η δική σας ανησυχία».

Επιπλέον η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Ανδρέα Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας: «Κάνετε διάφορα αστειάκια με πρώην στελέχη μας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν μπορείτε να ακουμπήσετε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Μας μιλάτε για την δεκαετία του ’80, που έγιναν οι μεγαλύτερες τομές. Δεν ξέρω τι αλλάξατε στη ΝΔ, αλλά εμείς τηρούμε τις αρχές μας αναλλοίωτες».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανταπέδωσε τα πυρά λέγοντας προς τη ΝΔ: «Μας κουνάτε το δάχτυλο για την ψηφιακή κάρτα. Τι κάνατε κ. Μητσοτάκη και κ. Χατζηδάκη, όταν ήρθε για ψήφιση το 2011 από το ΠΑΣΟΚ; Είπατε τρία μεγάλα όχι. Μητσοτάκης: Όχι Χατζηδάκης: Όχι Νέα Δημοκρατία: Όχι Είστε μεταρρυθμιστές α λα καρτ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...