299
Ο Μπορίσοφ ψηφίζει στη Σόφια. Οι κάλπες έβγαλαν θρίλερ και τώρα ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλει να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών | Courtesy of Boyko Borissov/Facebook via REUTERS

Βουλγαρία: Πρώτος ο Μπορίσοφ – έκπληξη από τον τηλεπαρουσιαστή Τριφόνοφ

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2021, 22:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2021, 07:22
Ο Μπορίσοφ ψηφίζει στη Σόφια. Οι κάλπες έβγαλαν θρίλερ και τώρα ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλει να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών
|Courtesy of Boyko Borissov/Facebook via REUTERS

Βουλγαρία: Πρώτος ο Μπορίσοφ – έκπληξη από τον τηλεπαρουσιαστή Τριφόνοφ

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2021, 22:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2021, 07:22

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ φαίνεται ότι κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,7%, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας Alpha Research.

Ωστόσο, το ινστιτούτο Gallup, στο δικό του exit poll έδωσε ποσοστό 25% στο GERB, το οποίο, εφόσον επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις, δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο και ο Μπορίσοφ θα χρειαστεί να αναζητήσει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Σε κάθε περίπτωση, τη μεγάλη έκπληξη φαίνεται ότι κάνει το κόμμα διαμαρτυρίας «Υπάρχει τέτοιος λαός» του δημοφιλούς τραγουδιστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ, γνωστού για τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση, το οποίο δίνει μάχη στήθος με στήθος με τους Σοσιαλιστές για τη δεύτερη θέση.

Το exit poll του Gallup του έδωσε ποσοστό 17,1%, μπροστά από τους Σοσιαλιστές, ενώ εκείνο της Alpha Research έφερε τον Τριφόνοφ τρίτο, με ποσοστό 15,2% και τους Σοσιαλιστές δεύτερους, με 17,6%.

O Σλάβι Τριφόνοφ σε τηλεοπτική εμφάνισή του ( 7/8 TV/Handout via REUTERS).

Ο Τριφόνοφ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά, είτε με το GERB, είτε με τους Σοσιαλιστές.

Συνολικά επτά κόμματα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν το όριο του 4% και θα εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο Μπόικο Μπορίσοφ πρότεινε να σχηματιστεί διακομματική νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών.

«Προτείνω ειρήνη – ας αξιοποιήσουμε τους ειδικούς (…) και ας αντιμετωπίσουμε την πανδημία (του κορονοϊού) ώστε να μπορούμε να ατενίσουμε ξανά το μέλλον με αισιοδοξία», είπε ο Μπορίσοφ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τους τεχνοκράτες που εισηγείται να διοριστούν στην κυβέρνηση.

Ο Μπορίσοφ απευθύνθηκε και στα τρία αντισυστημικά κόμματα. Σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον Facebook, απευθύνθηκε σε δεύτερο πρόσωπο στις ηγεσίες αυτών των κομμάτων: «Δεν έχετε καμιά εμπειρία, δεν έχετε ανθρώπους, πρέπει να μάθετε, αλλά έχετε τεράστιες δυνατότητες», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...