243
Η Γεωργία Γεννιά | Facebook

Αντιρρήσεις βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη γραμμή» το 15ο έτος για την αλλαγή φύλου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 21:15
Η Γεωργία Γεννιά
|Facebook

Αντιρρήσεις βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη γραμμή» το 15ο έτος για την αλλαγή φύλου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 21:15

Αναταράξεις και στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που εισάγεται προς συζήτηση την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, με καταψήφιση απειλεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, χαρακτηρίζοντας το 15ο έτος ως «κόκκινη γραμμή».

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, η κυρία Γεννιά εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το χαρακτήρισε ως «πρόχειρο».

«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Εχω πολλά ερωτήματα, για τα οποία περιμένω απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης» τόνισε, προσθέτοντας πως «ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας, και για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή».

«Το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το μπούλινγκ στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε η βουλευτής, επικαλούμενη και την εμπειρία της ως εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννιά «μπούλινγκ δεν δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους».

Εξέφρασε στο πλαίσιο αυτό, τον φόβο ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ. «Εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση», είπε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...