339
H Ανίτα Αλβαρέζ λιπόθυμη στον πάτο της πισίνας με την προπονήτριά της να σπεύδει σε βοήθεια της | ANNA SZILAGYI

Βουδαπέστη: 25χρονη αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης λιποθύμησε μέσα στην πισίνα – η συγκλονιστική διάσωσή της

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 11:00
H Ανίτα Αλβαρέζ λιπόθυμη στον πάτο της πισίνας με την προπονήτριά της να σπεύδει σε βοήθεια της
|ANNA SZILAGYI

Βουδαπέστη: 25χρονη αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης λιποθύμησε μέσα στην πισίνα – η συγκλονιστική διάσωσή της

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 11:00

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, Βουδαπέστη, Szechy pool. Η 25χρονη αμερικανίδα αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης,  Ανίτα Αλβαρέζ, χάνει τις αισθήσεις της ενώ εκτελούσε το πρόγραμμα της στην πισίνα.

Με το που γίνεται αντιληπτό ότι η Αλβαρέζ έχει λιποθυμήσει και βυθίζεται στο πάτο της πισίνας, αμέσως πέφτουν στο νερό η ισπανίδα προπονήτριά της,  Αντρέα Φουέντες, και ένας βοηθός της διοργάνωσης.

Οι στιγμές δραματικές. Οπως περιέγραψε αργότερα η προπονήτρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, για δύο ολόκληρα λεπτά η 25χρονη δεν ανέπνεε.

Η προπονήτρια προσθέτει ότι φώναξε στους ναυαγοσώστες αλλά εκείνοι δεν αντέδρασαν:

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πέσουν στο νερό, αλλά δεν το έκαναν, δεν αντέδρασαν. Δεν είδα κανέναν να έρχεται, οπότε βούτηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και κολύμπησα προς την Ανίτα».

«Κανονικά όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Αλλά η Ανίτα πήγε στον πάτο, δεν ήταν φυσιολογικό.

»Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Εβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει ο τρόμος”, δήλωσε η  Φουέντες.

Στο δημοσίευμα της για το περιστατικό, η ισπανική Marca, επικαλείται πηγές της αμερικανικής ομάδας που ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν  η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη αθλήτρια.

Πέρυσι η Αλβαρέζ είχε λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων.

Η 25χρονη κολυμβήτρια είναι πλέον εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας της θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες για προσδιοριστούν τα αίτια του δεύτερου λιποθυμικού επεισοδίου που είχε μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...