660
Μάκης Βορίδης και Πάνος Σκουρλέτης συζητούν μετά την ομιλία του πρώτου στη Βουλή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας στην αγωνία σας μη γίνετε τρίτο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 09:30
Μάκης Βορίδης και Πάνος Σκουρλέτης συζητούν μετά την ομιλία του πρώτου στη Βουλή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας στην αγωνία σας μη γίνετε τρίτο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 09:30

«Ξέρετε το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρετε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα είναι συμπαγής και θα δώσει την εμπιστοσύνη της στη κυβέρνηση. Την Κυριακή το βράδυ θα πάρετε την απάντηση σας». Με αυτή την καταληκτική αναφορά προς το ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντικείμενο σε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά έχει σχέση με την υπαρξιακή αγωνία του να μην γίνει τρίτο κόμμα.

«Γιατί το κάνετε; Ο αρχηγός σας, από χαρισματικός και εξαίρετος νέος ηγέτης, με λαμπρό μέλλον, το παιδί της Αριστεράς, είναι σήμερα ηττηθείς τρεις φορές, επί δυόμιση χρόνια, με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Και τώρα με τις δημοσκοπήσεις αγωνιά μη βγει η επόμενη και τον δείχνει τρίτο κόμμα και είπε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης σε μια ομιλία που έγινε αργά τη νύχτα της Παρασκευής, ενώπιον μιας ευάριθμης ομάδας βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευση. «Είναι μια πολιτική κίνηση που δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία ούτε πολιτικό περιεχόμενο», ανέφερε ο κ. Βορίδης ενώ υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ είναι ένα δώρο γιατί για μια ακόμα φορά θα δοθεί η δυνατότητα στον λαό να κάνει σύγκριση τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση και τι η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήσασταν τεσσεράμιση χρόνια στην κυβέρνηση! Κυβέρνηση της Αριστεράς που έπρεπε να διοικήσει ένα ταξικό και διαπλεκόμενο κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Ήρθατε για να τα αλλάξετε και στα τεσσεράμιση χρόνια πόσους νόμους φέρατε και τι περιεχόμενο είχαν; Ο ριζοσπάστης ΣΥΡΙΖΑ και η επαναστατική του ορμή στη διοικητική μεταρρύθμιση εξαντλήθηκε σε τρεις νόμους! Κινητικότητα, μητρώο στελεχών και αλλαγή αξιολόγησης και ένα νόμο για ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ που ποτέ δεν εφαρμόστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα νομοσχέδια για την καινούργια αξιολόγηση, τη στοχοθεσία, τον κώδικα ιθαγένειας, και τον ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης.

Ακόμα, ο κ. Βορίδης, που μετά την ομιλία του είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ για θεσμικά ζητήματα», συμπληρώνοντας ότι το προνόμιο για στημένες σκευωρίες εναντίον πολιτικών του αντιπάλων και για κατάχρηση εξουσίας και επεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι μόνο δικό του και δεν υπάρχει προηγούμενο ιστορικό στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του αναπληρωτή του κ. Βορίδη, του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ως «απέλπιδα προσπάθεια» εντυπωσιασμού, υποκινούμενη από μικροπολιτικά κριτήρια.

«Ο λαός λέει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, και η πρόταση δυσπιστίας το επιβεβαιώνει», είπε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Τσίπρας βλέπει την πολιτική απήχηση του ιδίου, και του κόμματός του, να ακολουθούν φθίνουσα πορεία στις σφυγμομετρήσεις, αλλά και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να απειλείται από τη διαρροή ψηφοφόρων του προς το 3ο κόμμα. «Γι’ αυτό ζητά εκλογές. Όχι επειδή πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά επειδή φοβάται ότι θα βγει τρίτος!» τόνισε ο κ. Πέτσας στην ομιλία του που έγινε μετά τα μεσάνυχτα.

Στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπήρξαν πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον αποχιονισμό στο Χαλάνδρι, είπε ότι η συνεργασία του με τον δήμαρχο Χαλανδρίου είναι άριστη και «όλες οι προηγούμενες μέρες ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία». Όσο για την περιφέρεια Αττικής είπε ότι ήταν παρούσα σε διάφορα σημεία του Χαλανδρίου (Νομισματοκοπείο, Παπανικολή κλπ) όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Όσο για το μέγεθος της χιονόπτωσης είπε ότι, τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πρωτοφανές, σε σχέση με πολλές τελευταίες δεκαετίες και συνέβη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επομένως, όποια δυνατότητα αποχιονισμού από δήμους, περιφέρεια κλπ, ήταν πολύ πιο περιορισμένη είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: Είδαμε προβλήματα σε περιοχές, ιδίως σε όχι και τόσο βόρεια προάστια, όπως το Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη και Βριλήσσια, όπου εκεί δεν έχουν τον εξοπλισμό, που έχουν άλλες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Διόνυσος και Αχαρνές, οι οποίες είναι πιο συνηθισμένες για να δράσουν άμεσα, και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με χιονόπτωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...