703
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕnews

«Βόμβες» Καλογρίτσα στην Προανακριτική για Παππά: «Καπετάνιε θα βάλεις το όνομά σου» για το SYRIZA TV;

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 11:48
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Βόμβες» Καλογρίτσα στην Προανακριτική για Παππά: «Καπετάνιε θα βάλεις το όνομά σου» για το SYRIZA TV;

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 11:48

O «πολυαγαπημένος μου φίλος» -όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά- Νίκος Παππάς, μού πρότεινε να μπω «μπροστινός» για το SYRIZA TV. Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα, υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς είχε ρόλο γενικού συντονιστή του εγχειρήματος για το SYRIZA TV (ως ιθύνων νους και του περιβόητου διαγωνισού-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες) και μεταξύ άλλων φέρεται να είπε:

«Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους ‘νέους’. Μετά τις εκλογές και αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππας και κάποια παιδιά».

Στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Σταύρου Κελέτση «ποια παιδιά;» ο κ. Καλογρίτσας απάντησε:

Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν

Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν

Καλογρίτσας: Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

Καλογριτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία… φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω.

Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτος πως εχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπιστεύα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Καλογρίτσας : Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω εργο. Ούτε το ήξερα αυτό το εργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν εφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε μάλιστα ότι διαθέτει πλήθος e-mail και sms, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό της οικογένειας Χούρι, τα οποία -όπως είπε- και θα καταθέσει αν ο Νίκος Παππάς δεν τον στηρίξει για να αποκαταστήσει το όνομά του.

Οπως μεταφέρεται από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε σε πολλά σημεία να διακόψει τον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση:

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει

Καλογρίτσας: Ο Πολάκης είναι φίλος του Νικου (Παππά) και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;

Επίθεση στον μάρτυρα εξαπέλυσε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, κατηγορώντας τον ότι ενώ δηλώνει αριστερός, εξυφαίνει ευφάνταστα σενάρια, με μοναδικό στόχο, όπως ανέφερε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  να αποφύγει να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάθεση Καλογρίτσα διεκόπη καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του. Η διαδικασία θα συνεχιστεί άνευ απροόπτου, την Τρίτη (18/5) στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News