215
| INTIMEnews

«Βόμβα» Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση για εκλογή προέδρου από τη βάση

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:47
|INTIMEnews

«Βόμβα» Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση για εκλογή προέδρου από τη βάση

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:47

Να ταράξει τα εσωκομματικά «νερά» κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας με πρόταση-«βόμβα» στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή του προέδρου του κόμματος αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη (μένει να διευκρινιστεί αν η εν λόγω εισήγηση αφορά και τους «φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα του Κινήματος Αλλαγής).

Η πρόταση του κ. Τσίπρα θα τεθεί προς ψήφιση στο επικείμενο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου) και άνευ θεαματικού απροόπτου αναμένεται να γίνει αποδεκτή με μεγάλη πλειοψηφία.

Με την εν λόγω πρόταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί αφενός να αλλάξει την εικόνα εσωστρέφειας που επικρατεί ενόψει του πολύπαθου συνεδρίου με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων και αφετέρου να «απαντήσει» στην κριτική που δέχεται για τις διαδικασίες εκλογής του προέδρου του κόμματος, σε αντιδιαστολή με ό,τι συμβαίνει σε Νέα Δημοκρατία και -κυρίως- στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε από τη βάση, σε μια διπλή εκλογή που έδωσε από μόνη της πολιτική υπεραξία.

Υιοθέτηση της πρότασης Τσίπρα -όπως είναι και το αναμενόμενο- θα σημάνει αυτόματα αποδυνάμωση για τις λεγόμενες τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήδη ενδεικτικές της αρνητικής υποδοχής της εισήγησης είναι οι πρώτες διαρροές απο στελέχη της «Ομπρέλας» που έλεγαν ότι αφενός δεν υπάρχει λογοδοσία και  αφετέρου επιβάλλεται «ένα ιδιότυπο star system» για  τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...